bugün

öğretmenler ne zamana kadar yata yata maaş alacak

Sosyal medyadaki öğretmen arkadaşlarımı takip ediyorum. Yalnız bir tanesi sınıf öğretmeni ve sürekli öğrenciler için pandemide bile bir şeyler yapmak için uğraşıyor, aynı zamanda da kendini geliştirmeye çalışıyordu.
Diğerleri hep deniz kenarında maşallah kocalarıyla, sevgilileriyle tatildeydi. Yapmasınlar demiyorum elbette yapabilirler ama bu milletin gözüne batıyor işte. Ben ki öğretmenliğe saygım sonsuzdur, Bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum demiş hz. Ali ama rahatsız oldum yani.
Ekonominin ayakta olmasının sebebi olan fabrika işçileri, üreticiler, ithalatçılar işlerinden oldu. Yarım maaş aldı. Bazıları hiç alamadı. Ufacık yardımlarla ve biriktirdikleriyle geçindiler ve geçiniyorlar.
Yani bu durum size de mantıksız gelmiyor mu? Bu insanların sizi eleştirmesi tabiki haklı gerekçelere dayanıyor. Adam haklı. Oh öğretmen çalışmıyor, bol bol tatilde maaşı da tam. Pandemi onu vurmuyor ama biz garibanlar geçim derdini düşünmek zorundayız diyor.
Hala ağlamaya devam etmeyin. Bu insanların sizi eleştirme hakkı var. Söylenme hakkı da var.
Devlet burada ya (online ders verenler hariç) öğretmenlerin maaşı ile ilgili bir karar alacaktı ya da öğretmenleri farklı bir alanda değerlendirecekti.
Seminere katılmıyorlar şaka gibi. Ee fabrika işçileri de işe gitmesin o zaman. Kimse çalışmasın. Bak bakalım ne oluyor o zaman türkiye.
Öğretmenler halka özür borçludur ve helallik istemelidir.