bugün

hz muhammed in kuranı yazma nedeni

Güç sahibi olmak istemesidir. Kuran, hele ki surelerin "iniş" sırası dikkate alınarak incelendiğinde açıkça görülür ki peygamber güç ve zenginlik peşindedir. istediğini de elde etmiştir. Kuran 7.yy arap siyaseti ile ilgili bir metindir, o kadar..

Bu gerçeğe karşı müminler sadece bir takım uyduruk menkıbeleri tekrarlar. Yok peygamber mekke'deyken müşrikler ne istersen verelim demiş, peygamber reddetmiş, yok şöyle yoksul yaşamış...

Yoksul bir insan aynı anda 14 eşe birden nasıl bakabilir? Sadece özel ayet indirerek kendine tahsis ettiği fedek hurmalıkları bir kabileye yetiyordu ki ölümünden sonra büyük sorun oldu miras paylaşımı esnasında. Zekatlar kendisine gidiyordu. Önce ganimetlerin hepsinin kendisine ait olduğuna dair ayet yazdı, sonra tepki gelince beşte birinin kendisinin olduğunu söyledi. iki ayet de kuran'da mevcut. Fedek hurmalıkları için beşte bir kuralına uymamak açısından ayrı bir ayet daha indirdi. Öyle abarttı ki kendisine bir şey sormak için gelenlerin kendisine sadaka vermesini emreden bir ayet bile indirdi. Sonra yine tepki gelince Allah sizi affetti, vermeseniz de olur ayetini indirdi. Bunlar da kuran'da mevcut.

işin ilginç tarafı, tüm bunları yapan kişi, mekke'de güçsüz durumdayken "sizden hiç bir karşılık istemeyenlere uyun" diye bir kaç kez ayet "indiren" kişidir.

Efendim gelirlerini dağıtıyordu! Elbette bir kısmını dağıtıyordu ki destekçisi olsun. Yahu Kuran'da zekatın dağıtılacağı kişiler arasına "kalbi islam'a ısındırılması gerekenleri" katan kişiden bahsediyoruz! mal dağıtarak mümin edinmeye çalışan başka bir peygamber var mı?