türkçe ezan ve türkçe kuran dinen yasak mıdır

neden peki kuranın aslını bozmak istiyorlar bunlar?

birkaç sebebi var kardeşlerim:

1- ırkçılık. en önemli sebebi ırkçılık yapmaları. bu insanlar türklük ha türklük diye kafayı yemiş. e birde bunun yanı sıra araplara olan düşmanlıkları ve çekememezlikleri var. haliyle kuranı bozmak onların daha çok işine geliyor.

2- kuranın mahiyetini bilmemekten kaynaklanıyor. kuranı haşa kuru insan kelamıyla karıştırdıkları için tercüme edilsin aynısı zaten diyorlar. halbuki kur’ân hem bir kitab-ı zikir, hem bir kitab-ı dua, hem bir kitab-ı davet olduğundan bu mümkün değil. bunun yanı sıra kuran mübarek sözlerinde tek bir mana ifade etmez. muhkem ve müteşabih ayetler vardır, sonrasında her ayetin görünen ve görünmeyen fakat işaret ettiği manalar vardır. sen bunları alıp nasıl kısır fehminle yazdığın tercümeyi bir tutabilirsin ve buna kuran dersin? ne haddine senin?

büyük bir yazarın kitaplarını başka büyük yazarlar tercüme eder ki oradaki letafeti, derin manaları, cümlesindeki berraklığı bozulmasın. peki sen ezel ve ebed sultanı olan allah ın kelamını kimin eliyle tercüme edebilirsin ahmak herif?

bu insanlar bilerek veya bilmeyerek islamın aleyhine propaganda yapmaktadırlar alet olmayın kardeşlerim.