ekremin fatih in türbesinde yaptığı saygısızlık

Fatih Sultan Mehmet han (Allah nur içinde yatırsın, istanbul'u ilk fetih eden komutan, ikincisi Atatürk) türbesi olsa bile ki öyle değil, orası Fatih'in türbesi falan değil tartışmaları da var...

Bu ülkede sarhoş da olsak, ayyaş da olsak. Şaşkın da olsak, Mecnun da olsak, CHP'li veya AKP'li de olsak kim olursak olalım; en az eleştirenler kadar veya eleştirmenler kadar bu vatanı severiz.

https://mobile.twitter.co...tatus/1266695193291567107

Bu tartışmalara bir son verin.
Bu ülkenin sarhoşu bile böyle, belki adını söylemeye dili dönmez veya aklı yetmez ama mehter müziği ile benliği ortaya çıkar.
Korkmayın, birileri gibi bu ülkenin geçmişine kurucularına küfür edecek ve keşke yunan kazansaydı diyecek kadar alçak olmadık.
Bırakın bu kısır tartışmayı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 31 Aralık 2019 itibarıyla brüt ve net dış borç stoku, Hazine garantili dış borç stoku ve kamu net borç stoku ile Avrupa Birliği tanımlı genel yönetim borç stoku verilerini açıkladı. Türkiye'nin, 31 Aralık 2019 itibarıyla brüt dış borç stoku 436,9 milyar dolar, net dış borç stoku 244,6 milyar dolar olarak hesaplandı. Hazine garantili dış borç stoku 14,3 milyar dolar, kamu net borç stoku da 693,1 milyar lira olarak gerçekleşti.
AA (Anadolu ajansı)
https://www.sabah.com.tr/...-dis-borc-stoku-aciklandi

Şu an hiç borç almadan, sadece üreterek, vadesi gelen borçları ödeyecek olsak yuvarlak hesap ile 550 milyar dolar Türkiye para ödeyecek.

Türkiye'nin ihracatı, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 2,1 artarak 171 milyar 531 milyon dolara yükseldi, ithalatı yüzde 9,1 azalarak 202 milyar 705 milyon dolara geriledi. Dış ticaret açığı yüzde 43,5 azalarak 31 milyar 174 milyon dolara olarak gerçekleşti.
https://www.aa.com.tr/tr/...kamlari-aciklandi/1719815

Bu verilere göre Türkiye 550 milyar dolar dış ve iç borcu 1000 sene de geçse ödeyemez.
Bırakın borç ödemeyi borcun faizi için kredi bulur ve 10 sene sonra borç 650 milyar dolara yükselirse bu başarı diye sevinin.

Üretmiyoruz, montaj sanayi ile Türkiye adeta karın tokluğuna çalışan işçi durumunda.
10 liralık mal satmak için 12 liralık mal alıyoruz.
Yarın birgün olur ya Volkswagen tası tarağı toplayıp Türkiye'ye gelse fabrikalarını Türkiye'de kursa bu fabrikalarda çalışacak işçi bulamayız.
Milyonlarca diplomalı vasıfsız gençlik, yurt dışından işçi alırız.

Emekli maaşlarımı kim ödeyecek, sosyal hizmetler sağlık sosyal güvenlik sistemi nasıl ayakta duracak?
Uçuruma doğru son sürat giden freni patlamış otobüs yolcuları manzaranın keyfi hakkında tartışmalar yapıyor.