bugün

ekşi sözlük

Felsefe, tarih ve din hakkında 3 kuruşluk bilgiye sahip olup oturulup bu konular detaylıca konuşulsa kendinden utanacak insanlar bilimcilik kavramına tapıp insanları aşağılıyor. Kendisi son 200 yıl içinde bilimin naturalis-materyalist felsefeyi benimseyip objektif bilgi üzerine bu felsefi akımlar ile yapılan yorumu objektif sandığı için saçmalayıp duruyorlar. Agnostik olduğum zamanlar mevcut bilim felsefesini ve tarihi detaylı bir şekilde araştırıp öğrenmiştim ve felsefe alanında baya baya kafa yordum. Şimdi 3 kuruşluk bilgisi ile kendini alim sanan bu insanların yorumlarını ekşi de görünce bir garip hissediyorum. Yüz yüze bu konuları konuştuğum birisi daha sağlam argüman koyamadı karşımda çünkü zamanında onların yollarından geçmiştim ama ukalalık derdim de olmadı. Bunlar ukala davranıyorlar. Sorgulamak bu yüzden önemli, ben agnostik olduğum zaman da sorguladım, bir inanan olarak hala sorgulamaktayım. En tehlikeli tür kendini bilen zannedip hiç bir şey bilmeyen olsa gerek. Kafayı kullanmak herkesin harcı değil anladığım.
© copyright 2005 - 2026