bugün

bir sözlük kızı için burdura gitmek

kız olur da kız çıkmazsa, yani harun abi çıkarsa, yahut beklentinizin altında çıkarsa, yahut buluşmaya gelmezse üzülmeyin.
burdur şirin bir ilimiz.

gezilecek çok güzel yerleri var.

öncelikle sagalassos'u tavsiye ederim. zaten burayı görmeden ölmeyin sakın.
yani düşünsene, türkiye'de yaşıyorsun, yaşayacağın hayat maksimum 80-90 sene ama sen antoninler çeşmesi'nden su içmeden ölüyorsun. adama sorarlar "ne sikime yaşadın sen o ülkede" diye.
yine tarihi yerlere meraklıysanız sagalassos dışında kibyra, cremna ve sia antik kentleri sizi bekliyor.

kibyra amfitiyatrosundaki eşsiz taban mozaiğini mutlaka görünüz.

ayrıca burdur arkeoloji müzesi son derece başarılı bir müze. marcus antonyus'un dev ayağını görebilirsiniz. bu ayak afrodisias'taki heykel atölyelerinde üretilmiş ve sagalassos'a getirilmiştir.

bunun dışında yok edilmeden hala salda gölü'nü görme şansınız var.
tabi burası göller yöresi pek çok göl var salda'dan başka, ama diğerleri moralinizi bozabilir, çoğu kurumaya yüz tutmuş malesef.
ama karataş gölü de güzel, oraya da gitmenizi tavsiye ederim.

diyelim ki kışın gittiniz, kayak yapmak isterseniz salda kayak merkezi de mevcut.

ha şimdi önümüz yaz. haliyle hava çok sıcak olacak.
onun da çözümü var.
burdur kent merkezine çok yakın insuyu mağarası'na gidebilirsiniz. offff küfür küfür ne serindir şimdi.

yine serinlik arıyorsanız karanlıkdere ve serençay kanyonlarını tavsiye ederim.

bütün bunları yaptınız ve karnınız acıktıysa burdur şiş yemenizi tavsiye ederim, tadı nefis, tire köftesinin sossuz hali, salihli'nin odun köftesinin uzun olanı.
bir de buraya özgü bir testi kebabı var, kapadokya'dakiler gibi testiyi kırıp servis ediyorlar. onu da deneyin, zira buraların eti güzeldir.

bir de benim gibi su katılmamış bir faşistseniz, ırkçı duygularınızı tatmin etmek istiyorsanız tefenni ilçesine gidin, orada bayrak tutan bozkurt anıtı var. vakti zamanında atatürk kahramanmaraş kalesine yaptırmış bu anıtı, sonra kaldırılmış. tefenni belediyesi o anıtın aynısını tefenni'ye dikmiş. harika bir şey.
orada fotoğraf çektirip damarlarınıza kadar tatmin olabilirsiniz.

şimdi bütün bunlar sizi tatmin etmediyse, hemen komşu il ısparta'ya geçebilirsiniz. burada da gezecek çok yer var, ama onları da "bir sözlük kızı için ısparta'ya gitmek" diye başlık açılırsa oraya yazarım artık.

selam ve duva ile.