bugün

avm lerin açılması sizce biraz erken degil mi

Toplumsal psikolojik bilinç mimarlığı (toplum mühendisliği) açısından bu yaşanan duruma dünya genelinde bir yaklaşım yapar ve ABD örneğini ele alırsak işlersek, "toplumsal yapıya ayak uyduramayan, bir arada yaşama bilinci kazanmamış, sorumluluk nedir bilmeyen insanları yola getirmeye uğraşmayı istemiyor" demek ABD de Federal yapı için abartı olmaz.

Bunlar doğal seleksiyon temizlensin yaklaşımını ABD başkanında görüyoruz.
Geride kalanlar da akıllanır diye bir sonuç trump'ın her konuşmasından çıkarılabilir.
Trump çoğu insanın düşündüğü ama söyleyemediği bir gerçeği dillendiriyor.

Hatırlarsanız, teksas da eline silahı alıp sokağa çıkan Corona tedbirlerini özgürlük alanına yapılan kısıtlama olarak görüp protesto eden, tedbirlerin gevşetilmesini isteyen (aslında ekonomik gerekçelerle) hükümete baskı yapılması sonunda Trump koyverin gitsin yaklaşımının altında da bu gerçek yatıyor.

Zaten virüs şu an ekonomide üretimde rol almış atıl durumda olan ve sağlık sosyal güvenlik sistemi üzerinde yük olan nüfusu (yaşlılar emekliler kronik rahatsızlığı olanları) öldürüyor.
Her durumda virüs toplumda ekonomide sosyal güvenlik sisteminde sağlıkta bir pozitif etkisi ileri ki yıllarda görülecektir.

insani duyguları bir yana bırakarak toplumun ekonominin sağlığı geleceği için düşünürsek; toplum bağışıklığı için şu an yapılacak en gerçekçi yaklaşım virüsün bulunduğu bu evrede toplumun büyük kesimini enfekte etmesi (en az %70) sürü bağışıklığını kazanması.
Bununla birlikte yaşanacak kronik rahatsızlığı olan yaşlı ölümlerin yanında bu virüsü atlatan insanlarda oluşan toplumsal bilinç ile kazanılan yararları bir düşünün.