bugün

öğrencilik hayatı

bir saniyesinden bile pişmanlık duymadığım hayat. o zaman bitse de kurtulsak bu çileden dediğim anları öyle özlüyorum ki, asıl zorluk ondan sonra başlıyormuş meğerse aq.

Not: işbu entrideki öğrencilik hayatından kasıt, üniversite yıllarını içermektedir.

üniversiteye başlamadan önce kampüste çimlerde hatunlarla sereserpe yatıcaz diye hayal kurarsın, mühendislik okursun, 250 tane adamla sığır gibi yatarsın çimlerde. veya her akşam pompadan pompaya koşucam dersin, ama akşamların ufo ısıtıcı önünde yıkanmış don kurutmak için beklemekle geçer... zorlukların da, başarıların da tadı ayrıdır, unutulmaz.

ayrıca sonraki hayatınız için ne yaptıysanız bu dönemde yaparsınız onu da söyleyeyim gençler. ben iktisat gibi sığır bağlasan mezun olur tipinde bir bölümden 5 yılda mezun oldum, ama yazılıma meraklıydım. iktisat lisans eğitimi almama rağmen hayatımın çok 10 ay kadarlık bir evresinde bankacılık sektöründe çalıştım o kadar, ondan sonra yazılıma geçtim, hala yazılım sektöründeyim, iyi ki de geçmişim. keşke zamanında iktisat değil de bilgisayar bilimleri ile ilgili bir bölümde okusaymışım keşke. en azından iktisat okuyorken yazılım üzerine işler kovalayıp, daha ileri seviyeye gelseymişim o zaman keşke, geçiş filan kovalasaymışım... siz siz olun, üniversite hayatınız boyunca akıllı hamleler yapın, yeteneğinizi iyi keşfedip ona göre kendinizi geliştirin. vizyonsuz adamlardan kaçının.