ücretsiz maske dağıtımı

Siparis verdiginde Kapına kadar gelen kuryeler devlet kurumuna mi ait özel sektöre mi ? Internetteki alışveriş siteleri piyasa girişimi mi devlet girişimi mi ? Getir.com u devlet mi kurdu ? Kredi kartı sistemini devlet mi kurdu yoksa piyasa girişimi mi ?

Bugün türkiye memur ordusuysa, bütçe milyarlarca lira açık veriyorsa, vergi üstüne vergi alınıyorsa hepsi devletçi sistem yüzünden. Gelmiş bir de türkiye ayaktaysa devletçi sistem yüzünden diyor *

Devletçi sistemin ne kadar iyi işlediğini maske konusunda gördük. Basit bir maskeyi bile dağıtamadılar kaç gündür.

Abd de sağlık sigortan yoksa faturan yüksek gelir. Bu da gayet normal. Sağlık sigortan olunca yüksek fatura geldiğinde sigorta şirketin devreye girip pazarlık yapıyor ve düşük ücret ödüyorsun. Ayrıca abd de hastane kurmak çok zor. Bürokratik engeller var. Ve son yıllarda devlet sağlık sistemine el attı. Sağlık harcamalarının %60 ini abd hükümeti ödüyor. Bu daha da bok etti sağlık sistemini. Hastaneler devletin bu hamlesiyle fiyatlarını daha da yükseltti. Hem yeni hastane açmanın zorluğu hem devletin sağlık sistemine el atması ( obamacare gibi devlet sigortaları) hastane fiyatlarının artmasına yol açtı. Sen ücretsiz sağlık hizmeti vereceğim dersen, hastane de kaybettiği maliyeti diğer hastalardan çıkartıyor işte .

Ayrıca devlet sağlık kredisi isteyen herkese sağlık kredisi verdi. Bu da hastanelerin fiyat arttırmasına sebep oldu. Yanı abd sağlık sistemi tamamen piyasaya bırakılmış değil.

Yarım yamalak bilgilerle karşıma gelip piyasa eleştirmesi yapmayın. Biktim cehaletinizden.