bugün

kadın

- kadınlara hayalindeki hayatı siz yaşatamazsınız. çünkü daima fazlasını talep ederler. talepleri ve hayalleri sonsuzdur.

- kadın için ideal erkek sabit erkektir. fikirleri, yaşamı ve standardı kadına bağlı olmayan, etki altında kalmayan erkek. her konuda daha önce yaşanmışlığı olan, bu nedenle o konuya daha önce kafa yormuş ve bir karara vararak tavır geliştirmiş erkek.

bu sabit fikirlilik anlamına gelmez. bu yobazlık da değildir. çünkü doğru tektir. doğruyu bulmak adına çaba gösteren herkes aynı şeyi elde edecektir.

şayet bir kimse, doğru için, ona erişmek ve o yolda yaşamak için çaba göstermeyen bir kimse ise, ona iyi gelecek tek kişi o yola kendisini adamış kişi olacaktır.

- kadınları eleştirmek doğru olmaz. şayet onlar eksikse siz fazla olunuz. sahip olmak veya hakim olmak sadece zulmetmekle olmaz.

- değiştirmek ile gütmek arasında fark vardır. örneğin bir koyun sürüsünü değiştiremezsiniz. ne kadar çabalarsanız çabalayın bir tutam ot onları yardan uçurmaya yeter. fakat güdebilirseniz onları hem yönetir hem de istediklerini vermiş olursunuz.