evlilikten soğutan nedenler

en başta birbirini tam olarak tanımamış olmanın evlilik sonrasında ortaya çıkaracağı sonuçları öngörebiliyor olmak ve bunu eş adayının göremiyor olmasıdır.

reşit ve kendi hayatını yönetebilecek olgunluğa sahip bireylerin hayatlarını birleştirmeye karar vermesi zaten başlı başına bir olaydır. ailelerin bireylere uyguladığı gelenek isimli baskılar, tok insanları sözüm ona bir düğün organizasyonu ile doyurma ve bunu millete duyurma adı altında yapılan anlaşılamaz faaliyetler bu nedenler arasındadır.

devlet memuru yada o seviyede bir iş sahibi değilsen ve her gün kovulma yada işsiz kalma ihtimalin varsa milyarlar harcayıp düğün yapmakta sayısal zekası yüksek bireyler için ahmaklıktan başka birşey değildir. müstakbel eşine düğün yapıp aylarca borç ödeyeceğimize, ufak çaplı dünya turu yapalım dendiği halde tepki alınamıyorsa ikinci defa düşünülmesi gerekir.

bu kadar neden varken, sözüm ona ecnebilere özenerek, beraber yaşayan çiftlerin çoğalması oldukça normal olup kimseyi de ilgilendirmemektedir. mensup olduğu dini, aileyi veya ülkeyi doğarken seçemiyorsun. dolayısıyla nerede ve kiminle mutluysan orada yaşarsın.