bugün

ekrem imamoğlu başkan olduktan sonra istanbul

yine fanatik chp'liler eksi manyağı yapacak ama yapacak bir şey yok, gerçekleri birinin yazması lazım.

öncelikle yandaş vakıfların musluğunu kesti deniliyor. madem öyle neden gelir elde etmek için ibb arazilerini satıyor ve sudan halk ekmeğe, ispark ücretlerinden beltur'da satılan tosta, çaya kadar %50'ye varan zamlar uyguluyor? kestiği musluktan cepte para kalması gerekmiyor mu? üstelik avrupa'ya kredi bulmaya gidiyor? bu işte bir yanlışlık var. iki seçenek var, ya yandaş vakıflara para akıtılması yalandı ya da çok sağlam para indiragandi yapılıyor.

6 aydır istanbul'da gerçekten gözle görülür bir aksaklık var her alanda. öncelikle tasarruf adı altında yapılan işçi çıkarımları, toplu ulaşımı tek kelime ile mahvetmiş durumda. elbette, belediyede eski yönetimden kalan işini yapmayan yandaş mandaş, atm memuru tip varsa acımayıp çıkarmalı, belediyeye 500 metre yaklaşmalarına dahi müsade etmemeli ama, kurunun yanında yakılan yaşlar ne olacak? iett'de işini düzgün yapan memurların, şoförlerin çıkarılması ile azalan sefer sayıları ne olacak? zaten gerek metrobüs gerek metro sistemleri azami sefer sayıları ile bile yoğundu, şimdi azaltılan sefer sayıları ile tek kelime ile mahvolmuş duruma geldi. insanlar elbette "6 ay önce böyle değildi" diye sorar. onlara "önceki belediye bunun sorumlusu" diyemezsiniz.

bedava süt vaadi vardı hatırlarsanız. daha bedava süt dağıtıldığını ne gördüm ne bu imkandan faydalanan gördüm duydum. böyle bir hizmet gerçekten veriliyor mu? veriliyor ise kime veriliyor? muallak. belli değil.

tamam tabi ki, "ne oldu o kadar vaad?" diye hesap sormanın manası yok, adam geleli 6 ay oldu 6 ayda her mahalleye kreş yapma işini bitirebilecek değil. tabi ki zaman verilecek ama bu verilen zamanın değeri biliniyor mu yeterince?

istanbul'un susuzluk tehlikesi bunu önlemek için ta melen çayından su getiriliyor, stoklanmaya çalışılıyor. elbette ki, bu da bir döngü, yağış olmaz ise, melen çayı nereye kadar besleyecek koskoca metroplü. bu süreçte atık suların dönüşümü büyük önem arzediyor. bunun için yapılan projeleri iptal etmesi, bu da yetmezmiş gibi, "temel atmama töreni" gibi dünyanın en gerizekalıca eylemini yapması resmen halkla dalga geçmekti. bunu birçok chp'linin de kabul ettiğini biliyorum. at gözlüklü, beynini tamamen fanatizme bırakmış dangalaklar hariç.

özetlersem, istanbul'da her şey hiç de güzel olmuyor 6 ay itibarı ile, 4 yıl 6 ayı kaldı, bakalım. gidip 4 yıl 11. ayda her şeyi güzel yapacaksa da bizim için pek bir anlamı olmayacak.