bugün

kordon kanı bankası

Türkiye'de 5 adet kordon kanı bankası var. merkezleri değişik şehirlerde gözükse bile aslında beşi de çoğu şehirde hizmet veriyor diye biliyorum.
bu konuda doğurmak üzere olan ve 8 aylık hamile olan ablam için biraz araştırma yaptım. Kendisi tüm işlerini son dakikaya bırakmayı sevdiği için doğurmak üzereyken aldığı karar üzerine kordon kanı bankası araştırıyoruz efendim. buraya da öğrendiğim genel bilgilerimi yazıyorum ki okuyanlara bir faydam dokunsun.

kordon kanı içinde kök hücrelerin bol miktarda bulunduğu bir kan. bebeğin göbek kordonundan doğum esnasında elde ediliyor. herhangi bir şekilde bebeğe veya anneye bir zarar veren riski olan falan bir işlem değil çünkü kesilip atılan göbek bağından elde ediliyor dediğim gibi. farklılaşmamış kök hücreler olduğu için birçok hastalıkta umut vadediyor.
şurada kök hücre vikipedi linkinden okuyabilirsiniz;
https://tr.wikipedi0.org/wiki/Kök_hücre

Okurken şöyle yararlı bir makale buldum dili de türkçe. buraya bırakıveriyorum. baya yararlı bilgiler var içinde. herhangi bir firmanın değil de araştırmacıların yazdığı bir makale.
https://dergipark.org.tr/...nload/article-file/228741

tamam tamam ben bunlardan anlamam prosedürü merak ediyorum ben n'apıcam diyenler için de babylife'tan bulduğum prosedür linkini kopyalıyorum.
https://babylife.com.tr/prosedur/

aşağı yukarı hepsinde aynı prosedür var zaten. başka hamile arkadaşlara da yararlı olur umarım bu kadar şey. biz daha resmi anlaşmayı yapmadık ama babylife'da karar kılıyoruz gibi. içimize sindi yani. gerçi biz önemli değiliz de en azından ablam hazretlerinin içine sindi diyeyim hehe.