bugün

babaannenin ölmesi

ki$inin babaannesi ile bagliligina göre değişkenlik gösteren üzüntüdür. seni hep kanatlari altina alan bir babaannenin ölmesi derinden vurulmandir.
sokakta mahallenin gencleri ile top oynarsin o sirada hemen yan binada oturan babaanneyi balkonda sana bakarken görürsün, dalmis sana icten bakiyordur..

o gün bütün cocuklarini evine cagirmistir kimse birsey anlamaz, nerden bileceksin. seni de cagirmistir ama yaz aksami sikici olur diyerek sokaga cikmissindir. ya$li falandir ama sapasaglam insandir babaenne. aradan bir kac saat gectikten sonra haber gelir babaanne hastalanmis, migdesi agriyormus. önemli birsey degil diyip tv karsisina gecersin. kisa bir süre sonra da banyo yapmak istemis hastaneye götürcekler söylentilerini duyarsin evde. ne oluyor lan diyrrekten ayaga kalkarsin solugu babaannenin kapisinda alirsin. tam o sirada sapasağlam birsekilde amcalar ile birlikte merdivenlerden iniyordur.

-'babaannem hayirdir ne oldu sana' dersin.
- 'yok birseyim ahmet, miğdem ağriyor azcik' der

o arada evin ufak amcasi herzaman yaptiği $akalarindan birini yapar.

- ' ahmetcim babaannen aslinda gezmek istiyor da hastane bahane' der
- babannne ' xxcim bu son $akan olsun bak gidipte dönmemek var' der sessizce.

baba, amca ve dede esliginde arabaya binerler hastaneye gitmek üzre.aradan yarim saat gecer saat tam 1 olmustur. gece bir. 4 agustos gecesi saat 1 de telefon gelir. zehir telefonu acar ve arayan babadir ,

Zehir: efendim baba ?

baba : babaanneni kaybettik oğlum.

Zehir : hasiktir be baba...........

az önce sapasaglam miğdesi agriyan kadin simdi yoktur. sana haddinden fazla deger veren, hastalikli bir coocukluk süreci gecirdiğin zamanlar her daim yaninda olan, baban ile her tartistiğin zaman derdini dinleyen ve gidip babana kizan annen kadar değer verdiğin insan simdi yoktur. telefon yere düser.

sen hayirsizdin. küp seker sevmezdi. kendi tabiri ile ' cam seker' kullanirdi herzaman cay icerken.

sen hayirsizdin! ölmeden 2 gün önce ' zehircim cam sekerim cok az kaldi bana bugun alirmisin' demisti, sende 'tamam babaanne' diyip gecistirmistin.
ertesi gün yine tekrarlamisti sen ' tamam söz yarin alicam demistin'.

o alamazmiydi. onun kocasinin o $ekerlerin fabrikasini alacak kadar parasi yokmuydu!
sen e$$ektin! anlamamistin.

seneler oldu evet. o güzel insan aklima gelince hep alamadigim o $ekerleri düsünürüm. affet babaanne.
beni duyuyorsan her zaman söylediğim ' beni affet banaanne' dileklerimi biliyorsundur.

sen cok güzel insandin, yerin özeldi. gittin yerine kimseler gelemedi.