bugün
- fusya şemsiyeli ve hipopotam9
- kız sanılan yazarlar11
- arkadaşlar ben geri gelsem ayıp olur mu4
- hilafetin türklere faydası18
- var olmak için popüler yazarlara sataşma taktiği3
- istanbul'un başına geçseniz ne yaparsınız8
- çerkezköy kapıkule tren hattı3
- kibarhergele14
- iki elin doluyken burnun kaşınması2
- nervioya talip olmak3
- elektrik süpürgesinin kafasının güzel olması2
- gocu8
- yakıştırdığım çiftler serisi 153
- george washington7
- evde tekken yan odadan gelen khkaha ve ağlama sesi9
- sözlüğün vahşi kelebeğine eş arıyoruz29
- kütüphanelerde risale'i nurlar olmalı4
- masum sözlük kızları3
- sorusormayin7
- sözlüğün kırbacı10
- süpermarket dolabının arkasında 10 yıl ölü kalmak8
- pforzheim2
- alman mezarlığı2
- fenerbahçe adası4
- laptop a notebook ya da dizustu demek2
- pavyonları dönüştürmek5
- ucan tekme atan hipopotam45
- 9 ekim 2026 galatasaray kasımpaşa maçı12
- hangi yazarla çift olursunuz28
- cehennemde sigara içme yasağı5
- cuma namazına gitmeyen yazarlar silinsin8
- 13 ekim 2026 galatasaray barcelona maçı2
- sohbet eder gibi entry yazan yazar5
- ismet gurbuz bey bey3
- kuz3
- unutulmayan anılar2
- berna laçin'in gözaltına alınması41
- yogartiksen11
- yazarların sağlık sorunları7
- bir sözlük hanımı dmye nasıl davet edilir4
- lahana sarma turşusu3
- whatsapp telegram discord grupları sözlüğü bitirdi18
- total war3
- kuzum2
- erecto bey bey2
- her kararın başka bir ihtimali öldürmesi2
- 9 ekim 2026 gazetecilere operasyon4
- hesabı siliyorum sözlük bir şey diyor musun19
- özgür özel3
- karıncaların trafik sıkışıklığı yaşaması2
az önce izlediğim bir adet film. imdb puanı düşük, izleyici yorumları çoğunlukla öfkeli. ben şahsen beğendim diyebilirim. ama o nicole kidman çok güzel be ya. onu atlamayalım öyle hemen.
filmde kısmen brave new world ile olan benzerlikler bence çarpıcı. orada bir savage vardı mesela her çeşit ütopik bir dünya yerine sheakespere'i isteyen bir genç idi. eh, bizde de aynı rolü nikol kidmın üstlenmiş. yani bu ütopta ve distopya temalarında ta şeytanın secde etmeyi reddetmesinden dolayı her daim var olan iyi-kötü ikiliği üzerine kurgular üzerinde durmak gerek. bir yere varmayacağım, sadece üzerinde düşünmeye değer buluyorum.
spoyler------
filmden çok sayıda mantık hatası var, ona hiç şüphe yok. güya dünyaya barış ve bütün güzellikleri getirecek olan uzaylılar her ne hikmetse buna karşı çıkanların peşinden oluk oluk kovalamaca yapıyor, onları şiddete maruz bırakıyor. bu nasıl barış? öte yandan, bu virüslere bağışıklığı olanları direk öldürecekler zaten. ya da bir bakıyoruz, dünyayı ele geçirmiş uzaylı, nedense bir askeri ünitelere elleşmiyor. bizim kahramanlar da bir helikoptere binip dünyayı kurtarıyor. madem gözü kararttın, düşür şu helikopteri bitsin. o gene diye bir çocuk var nicole kidman'ın rol yaptığını biliyor, o tren sahnesinden bahsediyorum. bir vagon önce kadının birini zorla uyutuyorlar, bizim nicole insafa geliyor. bu ne perhizdir? var yani bir yığın böyle anlamsızlık. ama olsun ben sevdim.
spoyler------
uykum var, şimdi aklıma gelen birkaç noktayı özetledim. düzgün bir yazı olmadı ama bir zaman gelir düzeltirim. sevgiler.
filmde kısmen brave new world ile olan benzerlikler bence çarpıcı. orada bir savage vardı mesela her çeşit ütopik bir dünya yerine sheakespere'i isteyen bir genç idi. eh, bizde de aynı rolü nikol kidmın üstlenmiş. yani bu ütopta ve distopya temalarında ta şeytanın secde etmeyi reddetmesinden dolayı her daim var olan iyi-kötü ikiliği üzerine kurgular üzerinde durmak gerek. bir yere varmayacağım, sadece üzerinde düşünmeye değer buluyorum.
spoyler------
filmden çok sayıda mantık hatası var, ona hiç şüphe yok. güya dünyaya barış ve bütün güzellikleri getirecek olan uzaylılar her ne hikmetse buna karşı çıkanların peşinden oluk oluk kovalamaca yapıyor, onları şiddete maruz bırakıyor. bu nasıl barış? öte yandan, bu virüslere bağışıklığı olanları direk öldürecekler zaten. ya da bir bakıyoruz, dünyayı ele geçirmiş uzaylı, nedense bir askeri ünitelere elleşmiyor. bizim kahramanlar da bir helikoptere binip dünyayı kurtarıyor. madem gözü kararttın, düşür şu helikopteri bitsin. o gene diye bir çocuk var nicole kidman'ın rol yaptığını biliyor, o tren sahnesinden bahsediyorum. bir vagon önce kadının birini zorla uyutuyorlar, bizim nicole insafa geliyor. bu ne perhizdir? var yani bir yığın böyle anlamsızlık. ama olsun ben sevdim.
spoyler------
uykum var, şimdi aklıma gelen birkaç noktayı özetledim. düzgün bir yazı olmadı ama bir zaman gelir düzeltirim. sevgiler.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar