atatürk musul u ve 12 adayı verdi yalanı

Misak- ı milli bilindiği üzere coğrafi sınır çizmez, sadece tanımlamadır. O tanımlamadan yer- bölge sınırlarını siz belirlersiniz. Evet istenmesi gereken bazı yerler vardı istenmedi. Hatta istemeyi bırak, batı trakya yı kendimize değil bulgar a istedik veneziolos umumi celsede bizimle alay etmiştir.

ikinci olarak nasıl isteyemezdik, bal gibi de isterdik. Fakat istemedik. Salt musul ve adakale istendi. Onları da alamadılar.

Son olarak girinin muhattabı mıyım yoksa genele mi yazılmış bilmemekle beraber sükut ikrardan gelir gibisinden bir düşünce vuku bulmaması maksatıyla zarureten ekliyorum uşi 1 lozan- 2 lozan bunları artık ilkokul talebeleri biliyor. Burada vurgulanan istenmemesi. Şu an yunan devleti adaların da kıta sahanlığı var diyip hatta 3 de değil 6 mil olduğunu iddia edip doğu akdeniz e toptan hükmetmeye çalışıyor. Mustafa kemal in en büyük hatası lozan a ismet i göndermekti. Ki zaten zorla göndermişti onu da. ismet inönü ne iyi bir askerdi ne de devlet adamıydı. Ki zaten kendisi savaş döneminde çiftlik kurup ağa olmak istiyordu, keşke öyle de olsaydı.