bugün

kontratak

ödp'nin yarattığı internet üzerinden enternasyonalist propaganda hareketinin ismi.

maksat;

türkiye'de ulus bilincini kırmak, cemaat mantalitesini kırmak, marjinal hareketlerin normalleştirilmesine yardımcı olmak, türk kültürünün sınırlarını ortadan kaldırıp enternasyonalist veya global kültüre entegre etmek.

izlenecek yol;

türklüğü faşistlikle bağdaştırmak, islamiyet ve konvansiyonel kültür ile dalga geçmek, marjinal hareketlerin normalleşmesi için sos olarak garibanizm ve eziklik mevhumunu bol miktarda kullanmak.

2002 yılında tayyip efendi tarafından ab uyum yasalarına uyum süreci bahanesiyle kaldırılan psikolojik harp daire başkanlığının yokluğunu fırsat bilenler tarafından ilk denemeleri 2003 yıllarında yapılan, nihayetinde 2004 yılında ortaya konan bir oyundur. genel maksat; insanlarda yerleşik ve adet halini almış milliyetçilik, din gibi konuları hırpalamak, türk insanının kimliğini dezenforme edip enternasyonalist entegrasyona hazırlamaktır.

2004 yılından itibaren evveliyatından etkin olarak forumlarda görülmeye başlanmışlar, akabinde sözlüğe girme başarısı göstermişler; sosyomat ve facebook üzerinden bir takım prim peşine düşmüşler; 2008 itibariyle gözlerini klon sözlüklere dikmişlerdir.

işleyiş şekli hemen hemen şu şekildedir;

adı kontratak olan bu hareketin en belirgin özelliklerinden bir tanesi zorlama celebrity yaratımıdır.

ah ne güzel yazıyorsun, vay harika edebisin; çömlek çayır bilmemne. okuyorsun, edebi değeri yok; çok bilgili enternasyonalist devrimci gözükmek isteyen atlıyor sadece.

daha sonra bu yaratılan veya yaratıldığı zannedilen celebrityler hep beraber açıklama yapıyorlar, isteklerini yönetime tebliğ ediyorlar; manifesto verilme olayı. maksat şov, maksat ilgi çekmek, maksat propaganda.

sonra ; vay eziliyoruz, oy yeniliyoruz diye bırakıyorlar. fake hesap bu aşamada esas olması gereken. tabi sözlüklerde kim kaç giri yazmış belli olduğundan biraz zor olsa da, çok zor değil. ama avantaj olarak yukarıda tutulabiliyor istenen kişinin nicki başlık olarak.

göze batması ve yazıları okunabilmesi için apayrı bir propaganda; "bırakma ne olur, süpersin, bi tarafından şimşek çıkartıyosun biz gördük" propagandası.

sonra sanki bunlar yaşanmamış gibi tekrar ediliyor. kimse bir yere gitmiyor. tekrar toplanılıp biraz ortalık aykırı başlıklarla velveleye veriliyor; sonra manifesto, akabinde bırakıyoruz yalandan ritüeli, sonra gene başa.

biz bunları ekşide yaşadık, sosyomatta yaşadık, değişik forumlardan raporları okuduk. falan filan.

bu amcaların alayı ödp nin kontratak isimli internet propaganda grubunun üyesi ve devinimleri her yerde aynı.

kamuoyunun bilgisine arz edeyim.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar