bugün

robotik kodlama

Türkiye’de Milli eğitim bakanlığı okullarda Robotik Kodlama Derslerini müfredata koyma çalışmaları yapıyor. Birçok özel okul da robotik bilgisayar kodlama ve yazılım derslerini kendi ders programlarında öğrencilerine sunmaya başladılar. Robotik uygulamalar donanımsal ekipmanlar gerektirdiği için pahalı bir yatırım gerektiriyor. Bu nedenle simülatör Programı ayrıntılı anlatılmıştır her özel okul kodlama dersi veriyor robotik uygulama dersleri kısıtlı şekilde yapsa da bu alanda nitelikli iş gücü bulmakta zorlanıyor.Bu Eğitimi alan Eğitimciler kuruluşlarda öğrencilerin robotik uygulamalarını ve kodlama derslerini zevkle eğlenerek öğrendiklerini yaratıcı düşünmeyi deneyimleyen Öğrenciler, bu teknolojik eğitimi okul dışında destek eğitim veren özel robotik uygulama ve kodlama kurslarında da öğrenebilirler. E-SEM Akademi olarak Haliç üniversitesi iş birliğinde geleceğimiz olan çocuklarımıza, geleceğin teknolojisini anlatacak sağ ve sol begin loplarının aynı anda çalışmasını sağlayarak “ Robotik Kodlama ve Yazılım Eğitmeni” yetiştirmesini sağlıyoruz.


ROBOTiK KODLAMA EĞiTMENLiĞi NE iŞE YARAR ?

Milli eğitim Bakanlığına bağlı ilkokul ve ortaokullarda BiLiŞiM TEKNOLOJiLERi .TEKNOLOJi TASARIM ve ders dışı clup egzersiz açabilirsiniz, yada yine Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel öğretim kurumları, kursları, kreşleri ve anaokullarında Robotik Kodlama ve yazılım Eğitmenliği atölyesi kurabilirsiniz. Bir anne yada baba olarak çocuğunuzun zeka gelişimine katkıda bulunabilir, oyunları daha doğru ve verimli oynatabilirsiniz. Kendinize ait özel Robotik Kodlama ve Yazılım Eğitmenliği kursu yada atölyesi açabilirsiniz. Belediyelerin açtığı sosyal etkinlik merkezlerinde Robotik Kodlama ve yazılım Eğitmenliği Öğreticisi olarak çalışabilirsiniz.

ROBOTiK KODLAMA ve YAZILIM EĞiTMENi OLUNCA NERELERDE ÇALIŞABiLiRiM ?

Robotik Kodlama ve Yazılım Eğitimi ile çalışabileceğiniz başlıca yerler aşağıda belirtilmiştir. Ayrıntılı bilgi için arayınız?

1. Etüt merkezlerinde, satranç merkezlerinde, zeka-oyunlarına ek olarak eğitim kodlama ve robotik üzerine çalışabilmek için,

2. Bilişim Teknolojileri ve Teknoloji Tasarım derslerini daha aktif geçirebilmek için

3. Mebde kurs ve egzersiz açabilirsiniz.

4. Halk eğitimlerde kurs açabilirsiniz

5. Özel okullarda eğitmenlik yapabilirsiniz

6. Özel okul Anaokulu ve Kreşler de Clup ve Eğitim Faaliyetleri yapabilmek için

7. Çocuklarının bilgisayar, tablet ve cep telefonlarında geçirdiği vakti değerli hale getirmek isteyen ebeveynler için

ROBOTiK KODLAMA VE YAZILIM EĞiTMENi KURSUNUN KAZANIMLARI NELERDiR ?

Eğitimi alan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenlere BiLiŞiM TEKNOLOJiLERi - TEKNOLOJi TASARIM gibi dersleri daha aktif geçirmek Clup ve ders dışı egzersizlerin nasıl işleneceğine dair tüm planları verilecek olup, yıllık ders müfredatı planları verilecektir Eğitimin sonunda alacağınız Haliç üniversitesi onaylı sertifika ile bu eğitimi uygulamaya yetkiniz olacaktır. Bu eğitimi alan anne-babalar çocuklarına verimli ve kaliteli zeka gelişimi sağlayacaklardır.

Kaynak : https://www.e-semakademi....robotik-kodlama.html?I=32