bugün

bedri ruhselman

Türk ruhçuluğunun gelişiminde önemli bir yeri olan araştırmacı. Ruh ve Madde dergisinin kurucusudur.

Dedem Sinan Onbulak ile birlikte 1940- 1950'li yıllarda Ankara'da ölümden sonrası ve reenkarnasyon üzerine çeşitli deneyler (ruh çağırma seansları) yapmışlardır. Bu deneyimler de Sinan Onbulak tarafından "Ruh ve Ruhlar Dünyası", "Ruhi Olaylar, Ölümden Sonrası" adlı iki kitapta aktarılmıştır.

Gerçekleştirdikleri bu seanslarda yıllar içinde farklı varlıklar ile irtibata geçilmiş ve özellikle gelecek ile ilgili çeşitli tebliğler almışlardır. Elbette, kendilerine tebliğ edilen bu bilgileri hiçbir zaman ilk etapta doğru kabul etmemiş ve zamanla bilgilerin doğruluğundan emin oldukları varlıklar ile seansları sürdürmüşlerdir.

Bunlardan biri de; Trabzon eşrafından Çedikçi Süleyman Çelebi'dir. Kendisi aynı zamanda bir şair de olan Çedikçi, tam sekiz yıl boyunca bu seanslardaki ana varlıklardan biri olmuş ve yaşadığı döneme ait bilgileri ve kendi yazdığı şiirleri de operatör ve medyum aracılığı ile iletmiştir.

Ayrıca kendi mezarının olduğu yeri de tarif etmiş ve bu tarif dedemin kitabında yerini bulmuştur. Yıllar sonra Trabzon'a bir seyahatimizde, sanki biz defnetmişiz gibi bulmuşuzdur mezarı da.