bugün

islam a neden inanıyoruz sorunsalı

iceriğinde ardı ardına çelişkiler bulunam bir kitaba neden kutsiyet atfedildiği sorunsalıdır.

Ben kuran okudum fakat çocukluğumdan beri hiç sağlam bir dini inancım olmadı. Böyle şeylere ilgi duymadım, ihtiyaç hissetmedim.

Fakat 4 kitabı da okudum. objektif bir gözle inceleyince yani inancınızı, inanma ihtiyacınızı işe karıştırmadan okuduğunuzda rahatlıkla bu kitaplari sorgulayabiliyorsunuz.

Allah'ın merhametinin ulaşılamaz bir boyutta olmasıyla çelişkili bir çok ayet bulabiliyorsunuz en basitinden.

iyi insan olmaya daha doğrusu zarar vermeden, erdemlice yaşayan insana atıfta bulunmak yerine kuranın meselesi inanan ve inanmayanlar üzerinden gitmektedir.

inanmayanlar her halükarda günahkar ve kötü, kötü oldukları için de lezzetle anlatılan azapların muhattabı oluyorlar ve bu azabın süresinin sonsuz merhamet sahibi tarafından sonsuzlukla belirlendiğini de atlamayalım.

Hükümlerin, adalet anlayışının, ölçülerin, payların belirlenişi ve devam ettirilmesi ayrı bir tartışma konusu.

Kuranın dili dönemseldir diyebiliriz. Olayların çevresinde örülmüştür. tanrının müşrik ve kafir ve kitap ehlinden olanlarla, yanlış olmazsa kavgası gibidir içeriği.

Ve burada pek çok genelleme çerçevesinde, toptancılıkla kendi karşıtlarını yaratır. Kendinden olmayanı dışlar ve azapla tehdit eder.

Bazense bazi hıristiyanların iyi huylarına atıf yaptığı bir ayetin hemen sonrasında üç beş ayet sonra bununla yine çelişecek ifadeler sarfedilir.

insanlar sınıflandırılır. Müminler iyiyken diğerleri kötüdür. Ve kötülerle asla birlikte olunamazdır. Bu büyük bir günahtır.

Kısa geçiyim. Bizim bir öze ihtiyacımız varken bunca kavganın içinde ne işimiz var diye sorgulamıyor musunuz?

Neden inanmak zorundayız? inanmazsak neden suçluyuz? Buyrun.
© copyright 2005 - 2026