bugün

31 mart 2019 yerel seçimleri

Kim kazanır bilmem ancak çok sürprizlerle dolu bir seçim olacak ve ittifakların olduğu büyükşehirlerde farklar %10'dan az olacak.

istanbul: 2-3 puanla Binali Yıldırım alır, ancak Ekrem imamoğlu bir Nurettin Sözen sürprizi de yapabilir.

Ankara: AK parti oyları=chp+iyi parti oyları. Seçimi MHP seçmeni belirleyecek. Eski ülkücü özhaseki mi, eski ülkücü yavaş mı?

izmir: sonuç değişmez, tunç soyer alır. Ancak 10 puandan fazla farkla bitmez.

Bursa: AK parti rahat alır derdim ancak iktidara yakın anket firmalardan bile CHP adayı Mustafa Bozbey alabilir diyenler var. Şaşıracak mıyız?

Antalya: CHP adayı muhittin böcek alacak. Bir önceki seçimdeki gibi 1-2 puan farkla biter.

Adana: Hüseyin sözen'e karşı söylenen eleştiriler+ak parti seçmeninin MHP adayına duyacağı sadakat, CHP adayı zeydan karalar'ın seçilip seçilmemesini etkileyecek.

Mersin: Bölünen oylarla MHP alır diyordum, ancak HDP adayını çekerse CHP alabilir ya da 5 senelik yönetim, iyi partiye de galibiyet getirebilir.

Balıkesir ve Denizli: iyi partiye bırakılan büyükşehirler içinden kazanma ihtimalinin yüksek olduğu tek yerler.

Trakya ve Ege sahili: CHP kaybetmez.

Eskişehir ve hatay: mevcut yönetimler iyi ama son genel seçimlerde ak parti önde bitirdi. Garanti yerler değil.

Doğu ve güneydoğu: Iğdır ve Kars dışında sonuç değişmez. Ak parti ve HDP hep aldıkları yerleri alırlar. Ha DSP Gaziantep'i, TKP de tunceli'yi alırsa o zaman sürpriz olur.

iç Anadolu, Marmara, Karadeniz ve Doğu ege: AK parti sadece yerlerini korumaz, CHP'den 1-2 belediye de kapar. CHP de 1-2 yeri korur. Bazı yerleri de MHP alır.

Sonuç: AK parti 1. bitirecek ama partinin oyu düşecek. Bu oyların bazıları MHP'ye kayacak, bazıları da başka yerlere. Eğer istanbul ya da Ankara giderse asıl sıkıntı o zaman olacak.