bugün

millet ittifakı

muğla'da mehmet kocadon'un demokrat parti adayı olması, türkiye'nin birçok yerinde de birçok siyasetçinin dsp adayı olması, şu soruyu sordurtmuştur bana: bu iki parti neden bu ittifaka dahil edilmedi?

iki değil, dört partilik bir antlaşma olmalıydı. merkez solu temsilen chp ve dsp, merkez sağı temsilen de iyi ve dp olmalıydı. iki küçük partiye de birer büyükşehir ve birçok ilçede adaylık verilebilirdi. mesela gaziantep'te celal doğan'da kenetlenmek üzere dsp desteklenebilirdi. peki %1'lik oyun bile önemli olduğu bu seçimde neden üstüne gidilmedi?

bu iki parti tabii ki de eski günlerindeki gibi değil. kimse zaten bu ikiliden bir ecevit ya da menderes performansı beklemiyor. ancak yerel seçimlerde mutlaka ilçe ya da belde kazanabilen iller. çok değil 10 sene önce eskişehir ve ordu dsp'deydi, chp'nin aday çıkardığı yerde şişli'yi yine sarıgül kazanmıştı, unuttunuz mu? ya da antalya gibi yerlerde bile dp'nin ilçe kazandığını?

eğer muhalefet bu kadar kötü aday çıkarmaya devam ederse ve şanssız bir şekilde küçük partiler iyi bir ivme yakalarlarsa üzgünüm ki oylar iyice bölünecek ve 1994-1999 yerel seçimlerindeki ucube sonuçlar ortaya çıkacak...
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar