pazardayız uludağ sözlük

berat albayrak diyor ki marketlerdeki fiyatlar istediğimiz gibi değil. daha dün marketleri dolaştım.. tengir'in paylaştığı pazar fiyatlarından pek farkı yok.

soğan 5.25 patates 3.5 tl idi marketin birinde. mandalina da 2.5 tl idi yanlış hatırlamıyorsam. tabii bu dediğim marketler büyük marketler değil. cadde üzerindeki marketler.

migros, carrefour gibi marketleri bilmiyorum.

yazın fırsatçılar, stokçular suçluydu. kışın marketler *

her zaman söylüyorum. bireylerin alım gücünü azaltan devletin aşırı vergileridir. ayrıca devletin çıkardığı saçma sapan kanunlardır. yani devletin vergileri ve piyasa regülasyonları..

türkiyede serbest piyasa ekonomisi iyice öldürülmeye çalışılıyor bunu anlayın. nerede olduğunu hatırlamıyorum. aklımda bursa diye kalmış. bir fırıncı 75 krş a ekmek satıyor diye devlet ceza kesti. rekabeti bozuyor diye.

halbuki rekabeti bozan devletin ta kendisi. rekabet bu adı üzerinde. isteyen ekmeği 5 tl ye satar isteyen 75 kuruşa. vatandaş hangisini almak isterse ondan alır sana ne ?

ama sorsan, serbest piyasa kuralları geçerli türkiyede. hükümetin devletçi politikaları sonucunda insanlar kapitalizme, liberalizme düşman oluyor ve alım gücünün düşmesinden kapitalizmin sorumlu olmadığını anlatmak da bir hayli güç oluyor.