alevilerin musluman olmadigini dusunen zihniyet

"bana göre, bence, benim fikrime göre, aslında var ya, bir amca dedi ki, iki sokak ötedeki 30 yıllık alevi komşumdan yola çıkarak diyebilirim ki... bik bik bik bana göre salaklık ama bana göre yeşil bana çok yakışıyor ayrıca bana göre bana göre..." denerek yorum yapılamaz bazı konularda. nasıl islamiyet hakkında kendini bilmeden konuşanlar aforoz ediliyorsa, aforoz ediciler empati yöntemini kullanarak-buna haiz olduklarını sanmıyorum- alevilik, sünnilik vs her inanç hakkında da oluşan aynı hallere tepki göstermeli.

bana göre böyle bilmediği konular hakkında zırvalayanlar koca birer salaktır. evet kişisel fikrim. çünkü götü olan konuşuyor resmen.

bahsi geçen zihniyete sahip çoğunluğun alevilik hakkında bilgisiz olduğunu söylemek için büyücü olmaya hiç gerek yok. bu zihniyete sahip az bir kesim ise alevilik hakkında dolu bilgilere sahiptir ve aleviler islamdır diyorsa bir bildikleri vardır.

ek olarak; kimin içindeki islam'ın hakiki olduğuna bırakın da allah karar versin.

daha da ek olarak; sözlük yöneticisine selam ederim. forum chat tarzı zımbırtı ve uyduruk nedenlerle silerken, bir de bir iki paragrafla haklılığınızı savunun. öyle iki tık ile silmek, silmeye karar vermek kolay. hey gidi hey, kime laf anlatıyorum? duvara anlatsam şimdi onu susturamazdım.