vaktini namazda harcamak yerine çalışan insan

--spoiler--
bazıları sanki namaz şartmış gibi koşuyorlar bunlar ki adam toplama peşinde olan bir takım liderlerdir
--spoiler--

şaka gibi başlık. namazın islam'ın beş şartından yani olmazsa olmazlarından biri olduğunu bile bilemeyecek kadar cahil bir insanın "namaz şartmış gibi" demesi komik bir hadisedir.

namaz allah'ın emridir müslüman için. gerektiği üzere işe kısa bir ara verilip gün içinde vakitlerinde kılınmalıdır. kaza namazı diye bir şey olmadığından kelli vakitlice bu ibadet yerine getirilmelidir. namaz için harcayacağın 5-10 dakika içerisinde eğer dünyayı kurtarmak, insanlığa çağ atlatmak gibi bir misyonun yoksa bu görev tartışmasız yerine gelmelidir. ha çok yoğunsan namaz vakti değil de sonraki vakte girmeden namazını eda edebilirsin.

işten kaytarmak için namaz bahanesini kullanan zaten yeteri kadar müslüman olamamıştır. onalra ne deseniz de fayda etmez.

ayrıca bu konularda fetva verme yetkisini elinde bulundurduğunu zanneden yazarlar, kendilerini din hakkında biraz daha bilgilendirsinler lütfen, keza komik duruma düşmekteler.

efendim, vaktinde değil de akşam eve gidince kazalarını kılarlar sözü yanlıştır. bunu savunanlar peygamber efendimiz (sav) ve sahabenin yaşamını incelerse gereken cevap bulunur. savaş sırasında dahi namazlarını sırayla kılan sahabeden daha mı ayrıcalı hissediyorsunuz kendinizi allah katında?