bugün
- ctrlx22
- gürcistan22
- erkek eti gurmesi4
- asansörde kalmak7
- sözlükte kavga etmek6
- yaşar nuri öztürk3
- 35 bin lira maaşı beğenmeyen sevgili4
- ilgi isteyen kız16
- cinle karşılaşınca yapılacak ilk hareket4
- hewal ebo17
- kuran da namaz yok21
- kılıçdaroğlu'nun rozet töreni figüran iddiası41
- arkadaşlar ben sanırım erkeğim3
- lahmacunu elle yiyen kız13
- seksi bırakmak5
- arkeoloji bölümü5
- biyolojik antropoloji5
- felak nas ayetel kursiyi bilen cin3
- cendere calarken entry girmek2
- amerika birleşik devletleri4
- kadın eti gurmesi vs erkek eti gurmesi2
- abdullah öcalan8
- 49 kilo olmak3
- cinin aslında alkol olması3
- gürcistan'ın neyi meşhur9
- yabani semizotu3
- yukarı kattan gelen ahh sesi10
- cinli birine bulaşmak3
- ctrlx vs velvet2
- insan olmak5
- aç karnına açlık grevi yapmak2
- yaprak dökümü ali rıza bey6
- malay erkek2
- çanakkale4
- kahvaltıda kavurma yiyen kız tatlılığı9
- en iyi simit hangi şehirdedir12
- seni seviyorum2
- dışarıda kahve içmenin lüks haline gelmesi10
- türkiye nin en güzel şehrinin istanbul olması6
- aylık 409 bin lira iyi para mıdır sorunsalı2
- zaman baba11
- santiago castro2
- büyü yapan kadın2
- gece çölde deveyle yol alırken dinlenecek şarkılar5
- ben ıspartada yaşıyorum7
- erkeklerin öküzlük sorunu12
- kahveye değil mekana para veriyorsunuz7
- bu kim aq4
- bursa vs edirne7
- herkesin artık tanım yapması6
karadeniz ile ege denizi arasında, doğu-batı yönünde uzanan, 11.352 kilometrekare yüzölçümünde bir iç deniz. istanbul boğazı ile karadeniz’e, çanakkale boğazı ile ege denizine birleşir. marmara denizinin güney kıyılarının derinliği daha az olup, 100 metreyi geçmez. normal derinlik ise 200 metre civarındadır. izmit körfezi doğrultusunda, derinliği bin metreyi geçen üç çukur yer vardır. bu üç çukurun en derini, büyükadanın güneyine rastlıyan bir yerdedir (derlinliği 1229 metre). marmara denizinde aynı zamanda iki akıntı görülür. yüzeydeki, karadenizden egeye, alttaki ise ters yönlü dip akıntısıdır. karadeniz ile egenin yüzeylerinin farklılığından dolayı olan yüzey akıntısı istanbul boğazı ile başlayıp marmarada yayılır. çanakkalede toplanıp, buradan egeye ulaşır. marmaranın yüzey suları daha az tuzlu, dip kısımlar ise, akdenizdeki gibi fazla tuzludur.
marmara denizinin kuzey kıyıları az girintili çıkıntılıdır. güneyde ise birçok körfez ve burunları vardır. izmit, gemlik, bandırma, erdek körfezleri gibi.
marmara denizinin önemli adalarıda vardır. bunlar imralı, büyük, heybeli, kınalı, burgaz ve kaşık adalarıdır.
marmara denizinin kuzey kıyıları az girintili çıkıntılıdır. güneyde ise birçok körfez ve burunları vardır. izmit, gemlik, bandırma, erdek körfezleri gibi.
marmara denizinin önemli adalarıda vardır. bunlar imralı, büyük, heybeli, kınalı, burgaz ve kaşık adalarıdır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar