bugün

sexting

Bir soru cümlesidir.

Sex ve texting kelimelerinin birleşmesi ile meydana gelmiştir. Flörtün en modern halidir aslında tabi doğru kullanıldığı takdirde. Sosyolojik ve psikolojik olarak incelenmesi gereken bir konudur.

Sözlü veya görsel olabilir, ikisi bir arada da olabilir. En önemli unsurları estetik ve tahrik edici olmasıdır. Sexting Türk toplumu dışındaki batı toplumlarında genelde yoğun iş hayatı temposunda ilişkilerini sıcak tutmak isteyen yada uzak mesafeli ilişkiler yaşayan çiftlerin ilişki heyecanını yitirmemek için yaptıkları şeydir. Akşam yada bir kaç gün sonra yaşayacakları cinsel seksin detaylarını estetik değerleri kaybetmeden tahrik edici bir biçimde karşı tarafla paylaşırlar.

Ülkemizde ise işin rengi değişmektedir. Batı toplumlarındaki çoğunluk ülkemizde azınlığa düşer ve çoğunluk sevişemeyen çiftlerin sexting ile kendilerini tatmin etmeye çalışan çiftlerimizdedir. Türbanlı kızlarımızda bu yola başvurur çoğu zaman.

Kendisine, kendisini kocasına saklayacağının sözünü veren kız sevgilisinin ve kendisinin cinsel ihtiyaçlarını sexting ile çözmeye çalışır. Sevgilisi ile yalnız kaldığında da önsevişmeden öteye gitmez. Kimi erkekler bunla yetinir kimileri ise basıp gider. Genelde kızlar kendine verdiği bu bakirelik sözlerini bir süre sonra bozarlar ve olan geçmişteki kandırdığı kişilere olur.
Kendince haklıdırlar belki. Bir daha başkasının kabul etmyeceğini düşünürler ve saire. Yaşanan haksızlıklar olanlar ve yalanlar değişmez.

Sexting in tarihi aslında sandığımızdan da eskidir.

başkasına aktarılan cinsel içerikli görüntülerin bilinen en eski örnekleri m.ö. 30.000 yıllarında yontma taş devrinde yapılan mağara resimlerine dayanmaktadır.

görsel

M.s. 1150 li yıllarda ise güvercin ile mektuplaşma tercih edilmekteydi. Bir diğer mesajın aylarca sonra gelmesini beklemek ilişkinin aşk ateşini biraz söndürmüş olabilir pek tabii.

1900 lerin başlarında ise bildiğimiz mektuplaşma sexting yaygınlaşmaktaydı.

Daha sonraları polaroid fotoğraf makinesinin çıkması ile eski sextingcililer fotoğraf laboratuvarı çalışanlarının sırıtışlarından kurtulmuşlardır.

görsel

Snapchat en büyük devrim noktasıydı tabi sexting in. Onu da unutmamak lazım.

Bir çok uygulama ile daha da dallanıp budaklanmıştır sexting.

Doğru kullanıldığında faydalı ve ilişki açısından sağlıklı bir şeye dönüşebilir sanırım. iyi sextingler sayın yazarlar.