bugün

max verstappen

11/11/2018 tarihli brezilya yarışına 5. sırada başlamasına rağmen daha 5. turda raikkonen - vettel ve valtteriyi tokatlayarak 2. sıraya yükselmeyi başarmış, daha sonra hamiltonuda tokatlayarak liderliğe yükselmiş ve çılgın gibi ilerliyordu, taa ki esteban ocon'a tur bindirme esnasına kadar. Mavi bayraklar çıkmış esteban'ın yol vermesi bekleniyordu. Esteban efendi ne yaptı? yolu vermedi normal geçildi. Sonrasında ne yaptı? Turu geri alma aşkına kendi sınıfındakilere gösteremediği agresifliği tur bindirip 1. liğe koşan verstappen'e sergilemeye kalktı ve çarpma ihtimaline rağmen virajda aracını içeride tuttu. Reklamın iyisi kötüsü olmaz diye düşünerek bir süre gündemde kalmak istedi sanırım ve başardı. Verstappen'i birincilikten etti, hamilton'a birinciliği ikram etti.

Neymiş efendim verstappen'de geçmiş dönemde benzerlerini yaşatmış kimse onun üzerine yürümemişte verstappen neden hır çıkartmış. Verstappen geçmişte aynısını yapmadı. Startta yer kaybetmeme uğruna girdiği sidik yarışları oldu ve bazılarında zararlı çıktığı/çıkarttkları olmuştur, olabilirde. Kimsenin tur atmasına engel olmadı. Amaçsız yere birine çarpıp sıralamasından etmedi. Bu yüzden verstappen'in kazalarıyla bunun kıyaslanması saçma.

Ayrıca, seneye Ferrari'den Vettel'in gönderilerek yerine getirilmesini istediğim pilottur kendileri. Leclerc ile beraber fırtına estireceklerinden şüphem yok. Veya Mercedes'ten valtteri'nin gönderilip verstappen'i alma olayı da olabilir. Ferrari'de leclerc'i, mercedes'te verstappen'i izler, kapışmalarını zevkle izleriz.

Yakın gelecekte şampiyonluklara koşacağından şüphe duymadığım, 21 yaşındaki hollandalı genç f1 pilotu.