bugün

pkk

neyse biz de bu inat kimilerinde bu kafa varken kıyamete kadar devam bu işe. ideolojiler gökten zembille inmezler insanlar tarafından yaratılırlar ve dünya nüzerinde ona inanmış kitle tarafından uygulanmaya çalışırlar. her idelojinin amacı da daha güzel bir dünya yaratmaktan başka bir şey değildir. bunu uygulamaya çalışırken de yapılan hatalar ideolojilere değil insanlara aittir. bir ideoloji olarak sayarsak din için de bu böyledir, sosyalizmi içinde. bu yönden bir nebze zeka içermeyen " sosyalizm en insancıl ideoloji ama" diye bik bik ötmek gülünç geliyor sayın seyircilere. zira bu dünya ekim devrimi sırasında sosyalizm uğruna kadın çocuk demeden katledilen romanov hanedanı da gördü, devrim adına kamboçya'da milyonları öldüren kızıl kimmmerler'i de. sanırım deniz aşırı gitmek kimilerinin zeka ve bilgi birikimlerini aşar, o yüzden sınırlarımız içine dönelim.

yazdıklarımızı ki kimilerinde jeton geç düşüyor görünüşe göre. o zaman tekrar edelim. pkk'nın siyasi kanadı olan dtp; ödp, emep, sdp ile sosyalist bir uzlaşma ile bin umut adayları adı altında seçime gitmedi mi. pkk'lı bir terörist olduğu için cezaevinde bulunan sabahat tuncel bu adaylar arasından seçilerek meclise girmedi mi. adı geçen seçilen ya da seçilemeyen adaylar sosyalist cenahın ağır topları değil miydi. pek bir sosyalist olan ufuk uras, abdullah öcalan posteri önünde çektirdiği fotoğraf, miting alanlarında ellerinde dolaşanların oylarıyla meclise girmedi mi. allah'ım yoksa bütün bunlar bir rüya mıydı.

neymiş yani, kimilerine bu pkk ile işbirliğine koşa koşa dahil olan devrimci sandığımız kitle meğersem sosyalist filan değilmiş. inkar çözüm yolu değil. pkk'nın sosyalist olarak anılmasından bukadar rahatsızsanız ya içinizde ona destek veren pisliklerle mücadele edecek basireti göstereceksiniz, yada gerçeği paşa paşa kabul edeceksiniz. ha bir de daha üç gün önce pkk'nın siyasi kanadı dtp'yi devrimci bir aşkla savunan adam şimdi pkk'ya s.ktir çekiyor ya, en çok buna gülüyorum. sahi ne olacak sizdeki bu kafa karışıklığı.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar