bireysel emeklilik sistemi

hiçbir faydası olmayan sistemdir. çıkmak isterseniz verdikleri fon getirisi bilmem neyi geri kopartabilmek adına önünüze türlü türlü zamazingolar çıkartırlar. mesela 2 senedir ödeme yapmışsınız maddi olarak sıkıntıdasınız ve çıkmak istiyorsunuz. 3 seneyi doldurmadığınız için devlet katkısı alamazsınız diyorlar. tamam diyorsunuz istemiyorum ama yetmiyor. bu seferde 300 küsür lira kesiyoruz diyorlar. neden diyorsun 3 seneyi doldurmadın diye diyorlar.

sonra aynı aileden bir başkası 4 sene bilmem kaç küsür aylık birikimini istiyor gene aynı terane. bu sefer 5 seneyi doldurmadığınız için 300 küsür lira keseceğuk diyorlar. tamamda kardeşime 3 seneyi doldurmadın dediniz ondan kestiniz diyor cevap veremiyorlar. zaten ilk sözleşme imzalarken söylenmeyen bir 56 yaş kuralı koymuşlar sonradan. yani 56 yaşında değilsen katkının yüzde 100 ünü vermiyorlar yüzde 40 ını kesiyorlar..

neresinden bakarsan bak saçma. zorunlu olanı zaten tam bombastik. resmen haraca bağlıyorlar vatandaşı. verilen vergiler kdv ler ssk primleri yetmiyor iyice sırtına yük bindiriyorlar insanların. işin en mide bulandıran kısmı halkın yüzde 50 si mutlu bu durumdan. ayda cebine 2300-2500 lira gireceğine 1500 lira giriyor. üstüne her şeye sürekli zam geliyor ve hala alkışlıyorlar.