bugün

tarihte bugün

6.7.2006

2000 - Avrupa Parlamentosu, Avusturya Hükümeti'ni, üye devletleri ve tüm AB kurumlarını Avrupa Irkçılık ve Yabancı Düşmanlığını Takip Merkezi'nin faaliyetlerini desteklemeye çağıran kararı aldı.

1993 - Erzincan'ın Kemaliye ilçesi'ne bağlı Başbağlar Köyü'ne silahlı baskın düzenleyen terör örgütü PKK militanları, aralarında kadınların da bulunduğu 28 kişiyi öldürdü, 3 kişiyi yaraladı. 4 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi. Köydeki 57 evi ateşe veren silahlı teröristler kaçtı.

1993 - Anadolu Gazeteciler Cemiyeti kuruldu.

1993 - Başbakan Tansu Çiller, güvenoyu aldıktan sonra ilk icraat olarak çok önem verdiği Risk Sermayesi Tebliği'ni yayımladı. Tebliğe göre; kurulacak olan Risk Sermayesi Yatırım Ortaklığı şirketleri, iş yapabilecek projesi olan; ancak yeterli sermaye bulamayan girişimcilere sıfır faizli kaynak sağlayacak. Risk sermayesi desteğinden, başta teknolojik yatırımlar olmak üzere başarı şansı yüksek olan tüm projelerin yararlanabileceği açıklandı.

1991 - Lale Aytaman, Türkiye'nin ilk kadın valisi oldu. Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu Öğretim üyelerinden Lale Aytaman, Muğla Valiliği'ne atandı.

1981 - Magazin ve Aktüel Haberler Ajansı (MAKAJANS) kuruldu.

1981 - Mısır Devlet Başkanı Enver Sedat, Kahire'de bir gösteri sırasında öldürüldü.

1965 - Milli istihbarat Teşkilatı (MiT) Kanunu kabul edildi.

1945 - Ulaştırma Bakanlığı Kuruluş Kanunu kabul edildi.

1517 - Mukaddes Emanetler, Yavuz Sultan Selim'e teslim edildi.