bugün

vfs global

altunizade şubeleri gayet boştur. harbiyedeki şubelerinde randevu için kendinizi paralayıp, bir de gidip 4-5 saat bekleyeceğinize, altunizade'ye gitmenizi öneririm. her güne randevu veriyorlar neredeyse, işimi de gittiğimde 20-20 dk civarında hallettiler.

dün sabah (saat 03:21 olduğu için, teknik olarak dün) fransa vizesi başvurusunda bulundum. başvuru sırasında benimle ilgilenen bağyan sunduğum evrakların yarısından fazlasını bana geri verip "bunlara hiç gerek yok" dedi. Oldukça kıllandım çünkü aralarında önemli olduğunu bildiğim, internette de getirilmesi zorunlu olduğu yazan evraklar vardı. biraz mırın kırın ettiğimde "ya zaten konsolosluk çok kalın dosya kabul etmiyor, mecbur içinden çıkarmak zorunda kalıyoruz daha sonra" dedi. ama ondan sonra da biraz düşünüp "ama tabii daha sonra bunları sizden isteyebilirler" demeyi de ihmal etmedi.

bakalım, pazartesi salı gibi belli olur çıkıp çıkmayacağı. umarım vfs'nin işgüzarlığına gelmeyiz. eksik evrak diye red yersem kapılarında sabahlarım o kuruluşun.

not: çalışanları bayağı hoj. *

edit: korktuğum başıma geldi. gün itibariyle konsolosluk benden ekstra evrak talep etti. işin sinir bozan yanı, talep ettiği evrakların bir kısmı vfs'nin "bunlara gerek yok" deyip bana geri verdiği evraklar. diğer kısmı ise zaten vardı dosyanın içinde. Ben gittikten sonra kafalarına göre dosyada tasarrufa gitmemişlerdir umarım.

yarın aynı evrakları tekrar götürüp teslim edeceğim. umarım bir sorun olmaz.
ahh ahhh! normalde bugün vizemi elime almam gerekiyordu...