bugün

drow ranger

bir dota herosu. Sentinel evinde bulunur. kendisi okçu olup en büyük özelliği ilk skilli olan yavaşlatma ile rakip heroyu ölene kadar kovalayabilmesidir. bu özelliği eğer yanınızda bir dost hero var ise rakibi kaçırmamanızı kolaylaştırmasıdır. bir diğer özelliği ise alana silence atabilen 3 herodan biri olmasıdır. böylece rakiplerin büyülerinden korunma sağlar. kişisel tercihim erken oyunlarda power treads+mask of madness, uzun oyunda ise power treads+butterfly şeklindedir. Lothar's Edge ve Cristalys kullanılabilir diğer itemlar.

özellikleri* şu şekildedir;

Range: 600
Move Speed: 300
Primary: AGI
Str: 17 + 1.9
Agi: 22 + 2.9
Int: 15 + 1.4
Damage: 40 – 51
HP: 473
Mana: 195
HP Regen: 0.76
Mana Regen: 0.61
Attack Speed: 1.33 (+ 22% IAS)
Armor: 2.1

skilleri ise;

Frost Arrows

Heromuzun atağına dondurucu bir özellik verir. Her atağımız düşmanın yürürüş hızını ve atak oranını azaltır.
Level 1 – %5 Düşmanın atak oranını azaltır ve %10 Düşmanın yürüyüş hızını azaltır.
Level 2 - %10 Düşmanın atak oranını azaltır ve %20 Düşmanın yürüyüş hızını azaltır.
Level 3 - %15 Düşmanın atak oranını azaltır ve %30 Düşmanın yürüyüş hızını azaltır
Level 4 - %20 Düşmanın atak oranını azaltır ve %40 Düşmanın yürüyüş hızını azaltır.
Harcanan Mana: 12
Bekleme süresi: Doğal / Otomatik.

Silence

275 menzil (aoe) alanı içindeki tüm düşmanların büyü kullanmasını durdurur. Belirli bir saniye de büyü cast edilmesini engeller.
Level 1 – Son 3 saniye için..
Level 2 - Son 4 saniye için..
Level 3 - Son 5 saniye için..
Level 4 - Son 6 saniye için..
Harcanan Mana : 90
Bekleme süresi : 15 saniye

Trueshot Aura

Yanındaki dost birimlerin menzilli ataklarını belirli bir saviye arttırmaya yarayan bir aura verir. Base damage üzerine eklenir.
Level 1 - Menzilli base damageye 7% eklenir.
Level 2 - Menzilli base damageye 14% eklenir.
Level 3 - Menzilli base damageye 21% eklenir.
Level 4 - Menzilli base damageye 28% eklenir.
Harcanan Mana : Yok
Bekleme süresi : Yok

Marksmanship

Ranger ımızın nokta atışı yapmasını sağlıyacak bir keskinlik verir. Tek şutta ufak birimleri indirebilir. Eğer ranger ımız bir life steal itemine sahipse ve bu şut ile düşman birimi öldürmüşse, öldürdüğü creep in % de belirli bir oranı kadar HP i kazanç olarak kendine ekler.
Ancient birimleri üzerinde işlemez.
Level 1 - 10% şansla tek vuruşta
Level 2 - 15% şansla tek vuruşta
Level 3 - 20% şansla tek vuruşta
Harcanan Mana : Yok
Bekleme süresi : Yok

oynaması zevkli bir hero olmasına karşın erken oyunda zayıf kalabilir.
© copyright 2005 - 2026