bugün

sultan vahdettinin m kemale 1 teneke altın vermesi

Atatürk Anadolu’ya giderken yol harcı olarak kendisine 1000 lira verilmiştir. Gerisi yalandır, mabad sallamasyonudur.

Ek olarak, bir teneke altın derken nasıl bir tenekeden bahsedilmektedir? Çünkü bir diğer iddiaya göre 40.000 altın verilmiştir. Bunun ise tamamı ile hayal ürünü olduğu ortadadır. Çünkü cumhuriyet altını dediğimiz boyutlarda olan bu sikkelerden 40.000 tanesi bir araya geldiğinde 300 küsür kilo altın yapar. Bunu saklamak için de birçok kasa gerekir. Yollarda giderken bu ağırlığın saklanması, gizlenmesi mümkün değildir. Hele ki ingilizlerin kontrolündeki bir şehirden, yine ingilizlerin kontrolündeki bir denize açılırken aramalar esnasında bunların bulunmayacak olması tam anlamıyla zırvadır.

Ek olarak, milli mücadele zamanı çok fakirlikler çekilmiş, halkıyla askeriyle memleket yoksulluktan kırılmıştır. Hatta kongreler arası gezilerde yiyecek parası bulamayan Atatürk ve ekibi; ceketlerini, montlarını satarak çorba parası çıkartmışlardır. Ankara’ya ulaştıklarında ise o kadar kötü durumdadırlar ki belediye kendilerine bakar.

Hatta ve hatta, Meclis kurulurken yapılan konuşmalarda Atatürk Erzurum valisi Münir bey’e ait emanet elbise ile meclise seslenmiştir. Bu da ne denli yokluk yaşandığını adeta gözler önüne sermektedir.

Her neyse. Siz öncelikle Kuva-i inzibatiye'ye ne kadar ödenek gitmiş onu bir araştırın.
Sonra milli mücadeleye sahip çıkmaya çalışırsınız.