bugün

çanakkale savaşını atatürk kazandırdı diyen tip

atatürk, hem de kendisine verilen emri uygulamayıp kellesini riske atan bir komutandı. komutan liman von sanders´ti. ve verdiği emirler yanlıştı, fazla teorikti, araziyi bilmeyen birinin verdiği emirler olduğu belliydi.

25 nisan 1915´te ingilizler arıburnuna asker çıkarmaya başladıklarında karşılarında 19.tümen vardı- aslında emir 19.tümenin geri çekilmesini içeriyordu. 19.tümenin başinda yarbay mustafa kemal vardır.

arıburnu püskürtmesi, bütün dünyanın gözlerini mustafa kemal´e çevirmesine sebep olmuştu.konu uzun ve çetrefillidir, şimdi girsem uzun sürer.

ama yeni yetme akp çomarları, ne ingiliz kayıtlarını, ne churchill´i ne savaşlar tarihini okumayıp, bi tane diplomasız adamın, bi de bi maraş dondurmacısının hezeyanlarını ana öğe kabul ettiklerinden, onlara ulaşmak mümkün diildir.

ancak ürettikleri söylem tamamıyla gerçekdışı ve aptalcadır.

sen bugün 2+2+=5 eder söylemine , arkana 100 milyon sana inanan adam da bulsan, o 100 milyon adamın hepsi yanlıştır.çünkü 2+2= 5 etmez.

sizin uzun bunu iddia etse de etmez, maraş dondurmacınız iddia etse de etmez...

aslında bu tartışmalar komiğime de gidiyo. her yerde kayıtları olan, sadece senin diil dünyanın bisürü devletinin arşsivlerinde olan şeylerin, olmadığını falan tartışmaya başladık.

yakında 2´nin 2 olduğunu, kırmızı´nın kırmızı olduğunu, sivri kulakları olup miyav diyen canlının kedi olup olmadığını da tartışmaya başlayabiliriz. uzunçıkıp dese ki- o miyav diyen canlı aslında bir balık türüdür- ben eminim onun sözlüklerdeki papağanları o bağlamda başlıklar açacaklardır.