bugün

islamı terörle bağdaştırmak

amerikan "holistic" savaş tekniğinin, "proxy war" denilen bölümünde geliştirilen taktikler sayesinde ortaya çıkan şey.

türkçesi "taşeron kullanarak savaşma tekniği" olarak kullanılabilir. bu konuda yazılmış kitaplar, mesela enterasandır,hiç türkçeye arapçaya çevrilmezler-neden acaba?- bunun din mabetlerini kullanarak, asker toplamak, eğitmek, silahlandırmak ve işin arkasındaki ülkenin menfaatlerine uygun savaşlar üretmek, safhalarından ibaret olduğunu söylerler.

sözlük gençleri bilmez, 70´li yıllarda israil filistini vurduğunda, batılı toplumlar, israil´i diil filistin´i tutarlardı, paris´te washinton´ da büyük mitingler olurdu, beyaz sarayın bahçesine tırmanırlardı.

fransa, almanya, hollanda, abd falan bundan dolayı oy kaybetti, hükümetler değişti bu yüzden. sol iktidarlar başa geldiler.

şimdi bunu kendi kurdukları, bölge ahalisi menşeili teröristlerle bertaraf ettiler. bu adamların ellerindeki modifiyeli son derece gelişmiş silahları kimlerin onlara verdiğini, normal sokaktaki adam sormaz.

mesela ışid´in infaz videolarının youtube´a yüklenmesi enterasandır. eskiden böyle olmazdı. o videolar tipik "insanlar islam dininden nefret etsin" diye hazırlanmış videolardır.

eğer bunlar olmasaydı, amerika ırak´ı,suriye´yi yemen´i bombaladığında en büyük tepkiyi gene kendi halkından, batı halklarından görürdü.

şimdi aynı halklar bu bahsi geçen ön hamlelerden dolayı ayaklanmıyolar. oh olsun ibnelere, diyolar, ki zaten amaç da oydu.

"halkların kardeşliği" sloganını kullanarak iktidara gelen sol partiler iktidar olamıyolar artık, bu hamleden dolayı. trump gibi bi new york kırosu, amerikan başkanı olabiliyor. düşünsene, jfk de amerikan başkanıydı, trump da öyle...seviye farkına bak !!

bütün bunlar petrole ve enerjiye endeksli işgal hareketlerinin, batı devletlerinin iç politik dengelerini değiştirmeden devam ettirilmesi için öyle yapılıyor.