sevgilisinin mini etek giymesine izin veren erkek

bir zaman cuma namazı vaazinde dinlediğim, hak verdiğim ama kabullenmekte zorlandığım bir konuyu hatırlamama neden olan durumdur.şöyle ki;
- sayın cemaat bir kişi çıkıp size dese ki; senin karın kızın şöyle makyaj yapsın, süslensin püslensin de gelsin şurda oynasın kıvırsın.ne yapardınız? çekip silahı vurmaz mısınız ya da adamla kavga etmez misiniz? ama siz karınızı kızınızı düğüne derneğe götürüp milletin içinde oynamasına müsahade ediyorsunuz ve diğer erkek olan kişiler bunları izliyor. yine biri gelse dese ki size; senin karın kızın giysin mini etekleri şu bizim dükkanın önünden boylu boyunca yürüsün. ne yapardınız? yine kavgaya tutuşurdunuz. ama siz karınıza kızınıza açık giyinmesine müsade edip o sokaktan geçmesine göz yumuyorsunuz ve o adam yine bakıyor.

çağdaş bir açıdan bakıldığında kişi haklarına ve özgürlüğe tamamen ters bir durum olmakla beraber türk gelenek ve göreneklerine bütünüyle uygun bir durumdur. ama yine kabullenemediğim tarafına sığınarak çağdaş olmak yerine türkiye sınırları içerisinde türk olmak daha mantıklı geliyor.