doktorların dayağı hak ettiği gerçeği

başımdan geçen bir olayı yazayım. evde geçirdiğim bir kaza yüzünden 5 saatlik bir ameliyatın ardından koluma 45 tane dikiş atıldı. eşim 7-8 aylık hamile. dikişlerin alınması gerekiyor. çalışamadığım için de maddi sorunlar yaşıyorum. özel bir hastanede kıçı kırık dikiş alma işlemi için 150 tl istediler. mecbur demetevler onkolojiye gittik. acile gidip rica ettim. ücretli şekilde aldırmak istedim. hem insanları boşu boşuna meşgul etmiş olmamak için, hem de özel kadar pahalı olmayacağını düşünerek. doktordan onay almam gerektiğini söylediler. doktor bey hazretlerinin huzuruna çıktım. dikiş aldırmak istediğimi söyledim. doktor bey alamayacağını söyledi. "git nerede yaptılarsa orda aldır" dedi. Eşimin hamile olduğunu, ameliyat olduğum hastanenin uzak olduğunu gidemediğimiz için buraya geldiğimi söyledim. "valla beni ilgilendirmez, oy verdikleriniz genelge yayınladı. Dikiş almıyoruz artık. Git oy verdiğin adama şikayet et" dedi.

Birincisi ben o herife oy vermedim. Ama seni de ben doktor yapmadım. Muhalif olmakla orospu çocuğu olmak arasındaki farkı algılayamayan herif doktor olsa ne olur, mühendis olsa ne olur, çaycı olsa ne olur...

Şiddete, üstelik görevini yapan adama şiddete sonuna kadar karşıyım. Bu anlattığım olay istisnadır. Ama bu sektörde istisnalar kaideyi sallayacak kadar çoğaldıysa bu işte bi terslik var demektir. Çözüm elbette şiddet gösterene sıfır töleranstan geçiyor ama işini Düzgün yapmayana da sıfır tölarasn olmazsa sorun asla çözülmez.