bugün

bebek arabasıyla otobüse binen orospu çocukları

gün geçmiyor ki çocuklu veya pusetli olarak dolaşan insanlara bir çemkirme,bir hoşgörüsüzlük görmeyelim.

(bkz: özgürlük) tanımını batı yıllar önce,ondan önce de atalarımız taa orta asya'da veya anadolu'da koymuş.inkar etseniz de islam dininde mevcut.elinden dilinden zarar gelmeyecek.başkalarının alanına özgürlüğüne veya doğaya zarar vermedikçe özgürsün;ancak bazen (bkz: olmasa da olur) tarzında insanlık,medeniyet ve empati adına ufak fedekarlıklar yapmak ruhumuzun temelidir bunu da yapmıyorsanız burada köpürme az ötede oyna.

o asansörlerin yanında veya üstünde yaşlı,engelli veyahut çocuklu ailelerin öncelikli olduğu yazıyor bu kanun değil ancak buna uymak insan olmanın gereğidir.
sen orayı doldurunca o da gider yürüyen merdiveni kullanır.

çok da büyütülecek bir vaka değil vak'a-i adiye durumu sanırım pembe götlülerin her türlü sorunu çözüldü sıra buna geldi.ha ben çocukluğum ezer geçerim yol vereceksin kibirinde ve bencilliğinde olan olursa öncelik verme kimse de garipsemez.

öğrencilerine hiç bir şey ögretemiyorsam iyi insan olmayı öğretmeye çalışıyorum
(bkz: iyi insan kimdir):çevreye, doğaya ve farklılıklara saygılı,empati yeteneği gelişmiş kişi.

gelelim bu nefreti oluşturduğu iddia edilen kesimin bunu körükleyen davranışlarına:
topluma çıktığım zaman çocuklar dahil ses seviyelerimizi, davranışlarımızı ortama uygun hale getirme çabası içinde olmalıyız,ne dedik duyarlı olmalıyız,hepimiz.
5yasindaki çocuk annesi ile 1-2 yaşındaki çocuk annesinden aynı sert veya otoriter davranışlari bekliyorsanız çok beklersiniz,bebekler bazen anlamsizca ağlar altı da kuru olsa,gazı da olmasa(ki kolik olabilir),o yüzden sonuç üzerinden yargılama değil kişilerin yani ebeveynlerin üzerinden bir yargıya varmanızı öneririm.örneğin:laftan anlayacak yaştaki çocuğuna hiç bir uyarıda bulunmayan veya ihtiyacını belli eden bebeğinin çırpınışlarını duymazdan gelen ebeveynler varsa bunları çocuklar üzerinden dolaylı uyarabilirsiniz,en azından bu daha insancıl ve nazik bir yöntem.

unutmayın sizler de anne baba olacaksınız çocuğunuz veya şartlarının eleştirip yerin dibine soktuğunuz insanlar konumunda bulunabilirsiniz.

not:burada cemkirilen durumlardan hiç birine maruz kalmamış tuzu kuru bir ebeveyn.bizimkiler dışarda uslu. (bkz: amir khan)'ın 3 idiot filminde şu replik aklıma geldi:“bir aslan bile kırbaç korkusuyla sandalyeye oturmayı öğreniyor. ama biz bu aslana ‘iyi eğitilmiş’ diyoruz, ‘iyi eğitim almış’ demiyoruz.”
güncel Önemli Başlıklar