bugün

kuran kursunda çocukları falaka ve kemerle dövdü

Yahu konunun tabii ki islamin kendisiyle bir ilgisi yok.
Buradaki sorun, islamiyete ve onun kurallarina bagli bir insanin, hatta islamiyeti baskalarina ogretecek kadar iyi bilen bir hocanin islamiyetle tamamen çelişkili davranışıdir. Bunu yapan dingil carşıda pazarda allahı kuranı ağzından düşürmeyen ve hoca olduğu için sayginlik goren bir insandir. Boyle bir şahsiyetin daha sabirli daha sevgi dolu olmasini beklerken kemerle cocuk dövdüğüne şahitlik etmek toplumsal bir travma yaratiyor.
Ataist bir adam bir kadina tecavuz etse zaten allahsizmis denilir. Bu adam zaten dini kurallara bagli degil. Ahlakli olmak, doğru olmak, sefkatli veya sabirli olmak gibi iddialari yok.
Ama bir din hocasi olan adamin bu iddiasi var. Dindar olmak ve bunu acikca toplum icinde sergilemek, Ben inancliyim, allahin yoluna bas koymusum, dogru ve ahlakli bir insanim. Allah yolunda karsima cikan zorluklara gogus germeye hazirim Buyuklerime saygili oldugum kadar kucuklerime sefkatli ve sabirli bir insanim demektir.
Bu iddialarin sahibi bir insan kalkip kemerle cocuk doverse, birine tecavuz ederse, can alirsa, hirsizlik yaparsa tabii ki buyuk tepki alir. Cunku verdigi goruntu boyle seylere karsi oldugu yonundedir.
Ya oldugun gibi görün, ya da goründüğün gibi ol.