ilkokulda resim dersinden akılda kalanlar

Din, beden eğitimi, müzik, resim gibi derslerin puanlama sistemine etki etmesi kadar saçma bir şey Yok. Çünkü çocuğun yetkinliğini öldürüyor. Yukarıda bir arkadaş "o kadar kastınız da ne oldu, Van gogh mu yetiştirniz sanki" demiş. Çok doğru. Ezbere dayalı saçma bir eğitim sistemi. Ben müfredatta olmasın demiyorum bu derslerin çocukların gelişiminde çok büyük etkisi var ama yeteneği olmayan kişilerin bunlara kafa yorması saçma. Misal ben..
ilkokul ve ortaokulda en büyük handikapım; din dersinde zorla ezberletilen duaları sınıfın ortasında öğretmenin okutması ve Arapça düzgün bir telaffuzumuz olmadığı için sınıftakilerin kıkırdaşıp gülmesi.. sanki Arapça biliyoruz da, eğitimini alıyoruz. Bir de düzgün okumayınca hocadan azar işitip, düşük puan alıyorduk.
Diğer bir korkum da resim dersiydi; hiç ama hiç yeteceğim yoktu. O zaman da cin Ali çizemiyordum, şimdi de çizemiyorum. Bir de üstüne bir sürü resim malzemesi alıp (boyasıdır, cetvelidir, pergelidir, özel kara kalemidir, silgisidir, defteridir) gereksiz masrafa sokuluyorduk.
Diğer zorlu dersim; beden eğitimi.. vücudu hiç esnek bir insan olamadım. Takla atamadığım için beden dersinden kalmış bir insanım.
Gelelim müzik dersine; işte bu ders benim yeteneğimdi. Doğaçlama olarak makam tutar, şarkılara kendim makam uyarlardım. Diğer sınıfların müzik derslerine girer, onlara müzik eğitimi verirdim..
ama gelin görün ki, diğer derslerin dayatmaları, sürekli sizi Arap atı gören bir sistemin sizi sınavlara zorlaması, öğretmenlerimin beni iyi yönlendirememesi, ailemin bu konunun üzerine düşmemesi sonucunda ben bu yeteneğimi kaybettim..
O yüzden bana bu derslerin zoraki olması saçma geliyor.
Siz siz olun, yeteneği yoksa çocuğunuzun. Onu hiçbir şeye zorlamayın.