bugün

ateizmin cevap veremediği sorular

akıllı tasarımcıların değişik değişik sorular sorması var, tesadüfe vurgu da var.
öncelikle bir o neden böyle oldu neden şöyle oldu gibi soru sormadan önce evrim ve akıllı tasarım hakkında mümkünse makaleler okuyun çünkü sorduğunuz soruların hepsi aslında akıllı tasarım üzerine.

bir insan şunu yapamıyor, karaciğer olmadan nasıl yaşıyor demek tamamen saçmalık.

kimyasal evrimi akıllı bir şeye benzetmeyin, mesela milyarlarca yıl boyunca içine her türlü kimyasalı koyduğun bir legen düşünürsen gayet de bir sürü olasılığı deneyebilir. bu kimyasaların bağ kurması olasılığı düşük olsa da milyarlarca yıl ve tirilyonlarca deneme yanılma gayet de canlılığı meydana çıkarabilir.
bunda aklı aşan bir yan yoktur. ayrıca evrimin nasıl seçilim yaptığını doğal seleksiyon anlatıyor. sistem olasılıkla çalışıyor bu yalan değil ki, bir sürü sperm üretiyorsun ama biri gidip yumurtayı döllüyor. niye bir sürü üretiyoruz?
onların içinde bir sürü hatalı olanlar da var, zaten biri dışında hepsi de boşa gidiyor. yani mantıklı ne yan var bunda?

ayrıca o olmasaydı bu olmazdı demek saçma o olmasaydı zaten var olmazdık bunun olmasının nedeni doğal seleksiyon oluyor. sen binlerce sperm üretiyorsun ama bunlardan sadece biri geçiyor, bazen sakat gen de geçiyor çocuk sakat doğuyor, peki neden akıllı bir tanrı binlerce olasılığı denenen bu tarz şeyde bide yanlış sonuç veriyor?

yani akıllı bir tasarım olsa bunca hata hangi tasarımın ürünü olacak? zaten bir çocuk olacağı belli neden milyonlarca sperm üretiyoruz?
ve bunların içinde bir sürü hata neden oluyor? eğer sizin dediğiniz gibi kusursuz bir tanrı olsaydı deneme yanılmayla bir şeyleri yapmazdı çünkü zaten sonucu bilirdi. ancak doğada her şey olasılıkla işliyor ve siz diğer elenen olasılıkları görmediğiniz için her şeyi düzgün işliyor sanıyorsunuz.
mesela yok olan bir sürü türü görmeyip kendi bedenine bakıp ben varsam aa yaşıyorsam o halde mükkemmel bir tanrı var demeye benziyor sizinkisi.