bugün

allah var mı yok mu sorusuna kesin cevap

(not:evrensel düşünerek okuyunuz zira burada tanrıdan söz ediliyor)
evreni var eden bir tanrı asla kandırılamaz. allah kuranda yazdıklarını okuyacak olursak kandırılmış. bu da kuranın bir tanrı tarafından yazılmadığını gösterir.

kurandan bazı ayetler:
-''Yoksa o ülkelerin halkı, kuşluk vakti eğlenirlerken onlara azabımızın gelmeyeceğinden emin mi idiler?''(7-98)
-''işte Rabbin, zalim memleketleri cezalandırdığı zaman böyle cezalandırır. Çünkü O'nun cezası çok acı, çok çetindir.'' (11-102)
-''Yok ettiğimiz bir memleket (ahalisinin ahiretteki cezasını da çekmek üzere) bize dönmemesi gerçekten imkansızdır.''(21-95)
-''Acaba o ülkelerin halkı, geceleyin uyurlarken kendilerine azabımızın gelmeyeceğinden emin mi idiler?'' (7-97)

tarafsız olacak olursak, evrende ülkelerin yeri yok. ülkeler yöneticiler tarafından böl-yönet taktiği için kurulan tel örgü çemberleri. insanları ülkelere tabii tutarak çiftlik yönetir gibi yönetmelerini sağlıyor.
düşünen her insan ülkelerin doğru olmadığını ve bir gezegende olmamaları gerektiğini anlar.

ama evreni var eden tanrı bunun farkına varamıyor. bunlara karşı uyarması gerekirken, ülkelerden gerçek ve doğru bir şeymiş gibi söz ediyor. ve ülkelere göre cezalandırıyor.

hiç şüphesiz ki tanrı hatalardan bahsetmek yerine hataları doğru kabul ediyorsa. o kişi tanrı değildir.
ve lanet olsun ki doğruları anlatmak yerine dünyada bilinen doğruları anlatması, doğru sanılan hataları doğru sanması tanrıdan beklenemez. zira o tanrı. bizi şaşırtması gerek. bizden duyup bize anlatması değil.
güncel Önemli Başlıklar