bugün

sözlük yazarlarının itirafları

Dün gece bir aptallık yaptım. Saat 1 ya da 1,5 gibiydi. Haber izlemeyen ben kalktım o saatte gazete okudum. ne büyük bir ahmaklık.20 yaşında, bir çocuk annesi hamile Suriyeli kadının haberinin ayrıntılarını okudum. Korku filmi izlesem daha iyiydi.
Balkondan eve girmişler, önce ufacık çocuğu boğmuşlar. Sonra neredeyse çocuk kadın denilecek anneyi kucaklayıp kaçırmışlar. Ve orada tecavüz Edip öldürmüşler, oracığa da boğdukları çocukla gömmüşler.
Bu kadının kocasıyla tartıştıkları için...
Sonra sosyal medyada olayla ilgili yorumlara baktım.
Beynim yandı. Olay başlı başına bir vahşet.
Yorumlar, fikirler, beğeniler ayrı bir vahşet.
Demokrasi dedikleri bu işte diyor biri Instagram da. Şeriat gelmeli ve bu gibiler asılmalı demiş. Bir sürü zombi kadınlı erkekli beğenmiş, onaylayan yorumlar yapmış.
Ben dehşete kapıldım ve sabahladım. En son önceki gece uyudum yani.

Bir halkın ruh sağlığı bu denli bozulurken kendileri dahil nerde ne yapıyordu bu insanlar? Güya Müslüman bu yorumları yapanlar. Ama ne aklını işlet diyen mesajla alakaları var, ne de ne için kullanıldıklarına dair bir fikirleri. Bir kaç yıl önce kafa kesen ışid in zebanilerinin içimizden çıkmayacağına olan güçlü inancım yerini hayal kırıklığına bıraktı. Sadece bir kaç yılda..
Ne yazık ki karanlığa doğru adım adım ilerliyoruz. Temennim o karanlığın içinden geçip gitmek. Bir bataklığın kıyısındayız. Uyanmazsak gömüleceğiz..

Bir kaç yıl önce cinsel saldırı suçundan 2 buçuk yıllık cezasını tamamlayıp çıkan bir cehennem zebanisi ve yardımcısının savunulacak hiç bir yanı yok. Aynı şekilde bu tür bir olay yüzünden demokrasiye, cumhuriyete saldırmanın, şeriatı desteklemenin de savunulacak hiç bir yanı yok. Hele bunu destekleyen bir kadının hiç mi hiç aklı yok.

Bir bok çukuruna doğru çekiliyoruz. Bugün uyanmadınsa o gözler kömür karası günlere hazır olsun güzel kardeşim.
Kimse o çocuk anne gibi ölmeyi hak etmez. Empati yapmaya yüreğim dayanmadı ama o iki zebani bunu yaptı.

Bu ülkede huzurla yaşamak bu kadar zor mu artık?