bugün

mizah

Mizah nedir? aptal aptal sayfaları ve iğrenç ( evet iğrenç ) esprileri!! görünce sık sık sorduğum sorudur kendisi. mizah-espiri gibi şeyler hem güldürmeyi güldürürken de düşündürmeyi amaçlamalidir. toplumsal sorunları farklı bakış açısı ile trajikomik hale getirerek bizlere sunar. kaliteli kelime oyunları, argo veya kalp kırıcı cümleler içermeyen kurgulari ile bize, okuduğumuzda/izlediğimizde keyifli vakit geçirmemizi sağlar.

fakat son zamanlarda birkaç yıldır sayko adı verilen ve kendilerini komik sanan birkaç güruh yüzünden mizah içler acısı şeklinde yerlerde dolaşıyor. saçma sapan wp konuşmaları ( hepsi kurgu ), argolu veya küfürlü konuşma, laf sokmaya çalışma, saçma sapan hareketler veya kendilerince uydurmuş oldukları hikayeleri sırf beğeni toplamak için çeşitli sayfalara atma. insanlarla alay etme, aşağılama, dini değerler, ailevi, ahlak gibi pek çok kutsal değerlerin alay konusu olması, saçma sapan random gülüşler gibi gibi gibi..... günümüzün mizah!! anlayışı işte bu :'( bunları yapmak ne zamandan beri komik? eğlenceli? bunların hepsi kendini mizahçı diye tanıtan bir grup güruh yüzünden. halbuki önceden karikatür dergileri vardı. valla biz okurduk çok gülerdik birbirimize karikatür anlatırdık. en güzel çizeni tartışırdık. şimdi? .......

mizah , hayatın güldürücü yönünü ortaya çıkaran sanat türüdür. insanı gülmeye sevk eden resim, resim, karikatür, konuşma ve yazı sanatıdır . mizah eserleri sadece "şaka, güldürme maksadıyla söylenip, yazılıp, çizilmediği gibi belli fikirleri ifade etmek için de ortaya konulabilir."