bugün

üç beş gecelik aldatma için kocamdan ayrılmam

................türk medeni kanununda
.............Eşler Arasında Mal Rejimleri ve Edinilmiş Mallara Katılma

Eşlerin evlilik esnasında ve evlilik süresince sahip oldukları malvarlıklarının yönetimi, tasarrufu ve birbirlerinden olan hak ve alacakları ile sorumluluklarını, evliliğin devamı esnasında ve evlilik sona erdiğindeki malvarlığı durumlarını, malların tasfiye esasını belirleyen kurallara “mal rejimi” denir.

01.01.2002 tarihinde yürürlüğe giren 4721 Sayılı Türk Medeni Kanunu(TMK)’nda; edinilmiş mallara katılma, mal ayrılığı, paylaşmalı mal ayrılığı ve mal ortaklığı hakkında düzenlemeler yapılmıştır.

TMK uyarınca; taraflar aksine bir sözleşme yapmadıkça, edinilmiş mallara katılma yasal mal rejimi olarak kabul edilmiştir.

TMK’nın yürürlük tarihi olan 01.01.2002′den öncesinde başlayıp devam eden evliliklerde, eşler ayrıca mal rejimi sözleşmesi yapmamışlarsa, 31.12.2001 tarihine kadar “Mal Ayrılığı Rejimi”,

01.01.2002′den sonrası için “Edinilmiş Mallara Katılma Rejimi” geçerli olacaktır.

Bu evliliklerde 01.01.2002’den önce eşlerin her birinin üzerine kayıtlı olan mallar kendisinde kalmaya devam etmekte ve herhangi bir sözleşme yapmamış oldukları takdirde, 01.01.2002’den sonrası için bu mallar kimin üzerinde kayıtlı ise onun kişisel malı sayılmaktadır.

Eşlerin TMK’nın yürürlüğe girmesinden sonra kazandıkları mallar ise “edinilmiş mal” olarak sayılacaktır.

erkekler ayağınızı denk alın..

malınızın yarısını,

karınız,

gözünüze baka baka,

başka erkeklerle yeerr.

( salak olmayın, karınıza sahip çıkın ve sevinn..)