bugün

kadın erkek eşittir

böyle ucuz argümanlarla her şeyi fiziksel güce dayatıp, erkeğin kadından üstün olması gerektiğini savunmak tam anlamıyla cahil olmayı gerektirir.

savaşlarda erkekler savaştı o halde savaş ganimetleri erkeğe aittir noktasından, yukarıda sözü edildiği gibi, çanakkale'de yok efendim kurtuluş savaşında erkekler savaştı o halde erkeklerin daha fazla statüye hakkı var noktasına geldik. sosyal statüyü bu yolla kazanmış olduğu hülyalarıdan da bir türlü uyanamıyor böyleleri. ikisi arasında nasıl bir alaka kuruyorlar anlamak mümkün değil.

bi de sanki kendisi savaşmış gibi 'beraber savaştık' diyor, sen kimsin ulan! başkalarının başarılarından hak elde etme yüzsüzlüğünü nasıl gösterebiliyorsun?

zamanında savaşan dedelerimiz, böylelerinin sosyal statü sağlamak için bunu dayanak haline getireceklerini bilse eminim ki arkalarından bir mektup bırakırlardı: 'biz bu savaşa torunlarımıza güzel bir memleket bırakmak için giriyoruz, bu torunlarımız da erkeklerden ibaret değildir' diye.

bu mantıkla bakarsanız zaten top, tüfek ve atların da statü olarak sizden daha üstün olabileceği sonucuna varırsınız. zira onlar olmadan savaş filan kazanılmaz. iyi günler.