bugün

kemalist eğitim sistemi istemiyoruz

seriatci olmanda problem yok. Inkilap tarihini "ataturk'un karga kovalamasi" sekline indirgemende problem var. Yakin tarih bilgisi ogreteceksen, ataturk inkilaplarini ogretmeden bunu yapamazsin. Sirf ataturk nefretinden dolayi inkilap tarihi gereksiz ilan etmen sacma.

Senin dedigin gibi "islami ilimler" ve "gercek bilimler" tadinda iki farkli sistem kurulacak ve ben cocugumu tamamen islamdan arindirilmis okullara gonderebileceksem ne guzel.

Fakat senin onerdigin sistemde, turkiye'de yasayan hristiyan bir aile cocuklarina hristiyanlik ogretmek isterse ne olacak ? Hangi okula gidecek ?

Neden din kulturu ve ahlak bilgisi diyoruz da "Islam bilgisi" demiyoruz, cunku amac "dini bilgileri" ogretmek. Islam ogretmek degil. "Vaftiz baba nedir?" sorusuna kimse duzgun cevap veremezken millet ettahiyatu diye ezberledigi arapca sozleri catir catir siraliyor. Boyle din egitimi mi olur allasen ?

Secmeli din dersi olur, semavi dinlerin hepsinden bilgiler iceren "genel" bir din dersi olur ya da spesifik olarak "tefsir" ogrenmek isteyen birinin secebilecegi bir din dersi olur. Isteyen de gider "bale dersi" secer. Fakat sosyal ve fen bilimleri her kesime zorunlu olur. Bence sistem bu sekilde olmali.