bugün

kürt milleti

antropolojik ve etnik sosyolojik anlamda incelendiğinde türklerden veya araplardan etnik anlamda hiç bir şekilde ayrılamayan topluluk. bu bağlamda millet olma özellikleri yoktur.

yazılı tarihleri, kendi dilleri mevcut değildir.

1969 yılında filistini kuran ingilizler, aynı yıllarda kürt enstitüsü açma gereği duymuşlar ve burada bir takım tarihsel efsaneler yaratmışlardır. ilk yazılı kürtçe metin bu tarihte ortaya çıkmış, kürtlerden herhangi bir metinde bahis ilk defa bu tarihte olmuştur. (1969)

kürtçe diye lanse edilen dilin 192 adet lehçesi mevcuttur. 1980 lerden bu yana gene ingiltere ve amerikanın desteğiyle bu lehçelerden kelimeler toparlanıp ortak bir dil geliştirilmeye çalışılmaktadır. bu kadar büyük farklılık esasen kürtçenin özgün değil, bulundukları coğrafyanın dillerinin lehçesi olmasındandır. bu gün toparlanan karma kürtçede 12bin kelime mevcuttur. bunların 2 bin kadarı öz türkçe, 4 bini türkçe, 4 bini ise arapça geri kalanı da fars kökenlidir. "kürtçe" olarak tanımlanabilecek 100 kadar kelime vardır, bunlarda yea, oeah gibi eylem köklü kelimelerdir. her kürtçe kelimenin arapça, türkçe veya farsça karşılığı vardır.

kültür olayı ise gene arap ve türk kültürlerinin karıştırılmasından elde edilmiştir.kendilerine ait halk oyunları, türküleri, yemekleri veya motifleri yoktur.

(trakya kökenli kürt böreği içi boş olduğu için, arap kökenli kürt köftesi içinde et olmadan köfte olur mu mantalitesiyle "alay" maksatlı verilen isimlerdir, kürt mutfağı diye bir mutfak yoktur.)

demirci kava vs. gibi efsanelerinin/destanlarının fars ve araplarda birebir karşılıkları vardır.

bir milletin, millet olabilmesi için; destanları, dili, mutfağı, folklörü, müziği, kültürü olması lazımdır. bunlardan sadece 2-3 tanesine sahip olması da bir kavmi millet yapmaz.

kürt topluluğu aynen araplar, yahudiler ve ermeniler gibi sami ırkına bağlı bir koldur. ötesi değildir.

kürt milleti diye bir şey bilimsel anlamda yoktur, terörizm ve bölücülük propagandası açısından ancak vardır, onu da yaratan amerikan ve ingiliz mantalitesidir.