bugün

başkanlık sistemini tartışalım

fark yaratmadığı defalarca denenmiş ve tescillenmiş mevzudur. nacizane aylardır burada yazıyorum küfür etmediğimi ve hakareti çok kaşınan olmadıkça kullanmamaya gayret ettiğimi az çok bilir çoğu yazar. anlatıyorsun yazıyorsun kaynak veriyorsun maddeleri sıralıyorsun ama yok. adamlar nuh diyor peygamber demiyor nasıl bir çıkarları varsa ( aklıma başka bir şey gelmiyor başka ) koskoca bir ülkenin ve bizahati kendi çoluk çocuklarının geleceklerini ateşe atmaya kararlılar..

bakın şimdikini boş verin unutun. adam zaten pür kötü ama her canlı gibi vefat edecek bir gün. o gitti ama bugün evet diyenler hala hayatta kendi ailelerini kurmuşlar kendi çocukları olmuş vs. bu vefat etti gitti yerine delinin teki geldi diyelim adam zırdeli ama o kadar güzel oynuyor ki milleti ikna etti ve kendisini başkan yaptırttı. başkan olduğunun 2.günü gerçek yüzünü ortaya çıkarttı. bu adama kim ne yapabilecek bu kadar yetki ile ? meclisteki çoğunluk bunun olacak gene yani atıyorum 600 vekilin 400 ü bunun oldu varsayalım. imkansız demeyin bugünkünün hemen hemen aynısı işte o 400 vekilin en az 200 tanesi evet demedikçe bu adamı yargılayamıyorsun..

çok uç bir örnek olacak ama adam tuttu tımarhaneden akrabasını çıkarttı başkan yardımcısı yaptı. ne yapabileceksin ? ayaklanırız diyorsan af edersin babayı ayaklanırsın.. ya lübnan gibi ırak gibi olacaksın çünkü tüm kolluk kuvvetleri ve yargı bu adama bağlı ya susup oturacaksın.. bakın bu çok basit bir mantık yürütme işin incesine girersek ne herzeler var neler. yeri geldikçe yazıyoruz zaten az okuyun..